Empresa i Treball

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat explica en un web tot allò que cal saber sobre les antenes de telefonia mòbil de forma pedagògica

query_builder   23 febrer 2013 11:05

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat explica en un web tot allò que cal saber sobre les antenes de telefonia mòbil de forma pedagògica

 
·       El lloc web forma part del projecte Governança Radioelèctrica, cofinançat pel projecte europeu Life, amb el qual la Generalitat vol fomentar la transparència per augmentar la confiança de la ciutadania.
 
·       La Governança Radioelèctrica és un dels projectes col·laboratius que es presenta durant l’edició del Mobile World Congress que comença dilluns
 
·       El nou portal aclareix conceptes sobre antenes i telefonia mòbil i permet consultar nivells mesurats, la normativa vigent i estudis internacionals sobre la possible relació entre camps electromagnètics i salut
 
La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, ha activat el nou web governancaradioelectrica.gencat.cat, un espai de consulta i divulgació amb clara voluntat pedagògica que pretén facilitar l’accés de la ciutadania  a tota la informació relacionada amb les antenes de telefonia mòbil.
 
La posada en marxa d’aquest web s’emmarca dins del projecte Governança Radioelèctrica, una iniciativa que té com a principal objectiu coordinar les polítiques de la Generalitat de Catalunya en matèria de comunicacions electròniques i de medi ambient, per tal de millorar l’accés a les xarxes de comunicacions sense fil a la ciutadania en general, i a les seves activitats socioeconòmiques en particular. El projecte, alhora, fomenta un desplegament ordenat, sostenible i respectuós amb les persones i amb el medi ambient, procurant així que la ciutadania obtingui el màxim benefici de la societat de la informació.
 
El projecte Governança Radiolèctrica, cofinançat per la Unió Europea mitjançant l’instrument LIFE, és un dels projectes col·laboratius que es presentaran a l’espai d’innovació de la Generalitat de Catalunya a l’App Planet del Mobile World Congress 2013.
 
Amb el convenciment que el millor instrument per augmentar la confiança és la transparència, la Generalitat posa aquesta web de referència a disposició de la ciutadania perquè aquesta pugui consultar les mesures i les normatives vigents relacionades amb els nivells màxims d’exposició als camps electromagnètics de radiofreqüència, aclarir conceptes sobre antenes i telèfons mòbils i consultar els principals estudis internacionals que analitzen la possible relació entre els camps electromagnètics i la salut.
 
El nou web també integra la visualització en format GIS de les dades de l’actual xarxa SMRF (Sistema de Monitoratge de Radiofreqüència), la xarxa d’equips de monitoratge continu de mesura dels nivells de camp electromagnètic que actualment consta de 272 equips instal·lats a 185 municipis de Catalunya i que és una experiència capdavantera arreu del món. Aquesta xarxa s’ampliarà fins a 336 equips abans de l’estiu, un cop hagi finalitzat  la instal·lació dels 100 equips addicionals de l’ampliació de la xarxa SMRF inclosa al projecte Governança Radioelèctrica. A més a més, el web també permet consultar les dades dels equips portàtils de mesura cedits per la Generalitat a 50 municipis perquè hi realitzin mesures puntuals.