Cultura

El Departament de Cultura presenta a Tarragona el cicle 'Cinema en català, i més a prop!'

query_builder   26 febrer 2013 12:33

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura presenta a Tarragona el cicle 'Cinema en català, i més a prop!'

  • Aquesta mostra oferirà projeccions gratuïtes de cinema en català l’últim dijous de cada mes i està impulsada conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i Òmnium Cultural Tarragonès
El Departament de Cultura programa el cicle “Cinema en català, i més a prop!”, que oferirà projeccions gratuïtes de cinema en català l’últim dijous de cada mes a la seu del Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona. Aquest cicle és una iniciativa conjunta del Departament de Cultura, la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i Òmnium Cultural Tarragonès.
 
“Cinema en català, i més a prop!” pretén facilitar l’accés de la població a projeccions de cinema en català. Per això  totes les sessions són gratuïtes i tenen lloc als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, situats al centre de la  ciutat. Alhora, el cicle es concep com una eina d’acompanyament en el procés d’aprenentatge de la llengua. Així, els alumnes del cursos del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i els participants del programa Quedem? d’Òmnium Cultural són destinataris específics de la difusió d’aquest cicle per facilitar-los l’accés al consum de productes culturals en català. De la mateixa manera, les escoles d’adults, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili s’han implicat en la difusió d’aquest cicle entre el seu alumnat de català.
 
Les pel·lícules programades són Eva, el 28 de febrer; Benvingut a Farewell-GutmannK, el 14 de març (excepcionalment, no serà l’últim dijous);  L’escriptor, el 25 d’abril; L’onada, el 30  de maig i Jane Eyre; el 27 de juny.
 
Han participat en l’acte de presentació del cicle el director del Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, la responsable territorial de la Direcció General de Política Lingüística a Tarragona, Anna Domingo, i la directora Biblioteca Pública de Tarragona, Dolors Saumell.