Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil resolen sis atracaments en entitats bancàries de Lleida, Saragossa i Osca

query_builder   27 febrer 2013 08:19

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil resolen sis atracaments en entitats bancàries de Lleida, Saragossa i Osca

· Una investigació conjunta iniciada el passat novembre permet localitzar i detenir l’atracador a Suïssa
 
· El 21 de febrer es va detenir un còmplice de l’atracador que hauria participat en dos dels atracaments
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil van detenir el dia 21 de febrer a Fraga, Hugo NC, de 24 anys, de nacionalitat portuguesa i veí de Fraga, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació.
 
La detenció és fruit d’una investigació conjunta que van iniciar els dos cossos policials arran de diversos atracaments que es van produir en entitats bancàries de Lleida, Saragossa i Osca.
 
Arran dels indicis els investigadors van determinar que tots els fets havien estat perpetrats per la mateixa persona. Es tractava d’un home que entrava a les oficines portant un passamuntanyes, amb cinta aïllant als dits i armat amb un revòlver. Després d’amenaçar els treballadors de l’entitat, fugia amb els diners que hi havia fora de la caixa forta.
 
En alguns dels robatoris, a l’exterior del banc l’esperava un turisme que conduïa un altre home, que li garantia una ràpida fugida.
 
Aquests fets es van repetir en sis casos diferents, agrupats en dos períodes de temps.
 
El primer, que va del 13 de juliol al 8 d’agost de 2012, engloba tres atracaments que es van cometre en sucursals bancàries de Seròs (Segrià), Bujaraloz (Saragossa) i Torrente de Cinca (Osca).
 
El segon, que va del 6 al 13 de novembre de 2012, agrupa altres tres atracaments, un d’ells en grau de temptativa, que es van produir en dues sucursals bancàries d’Aitona (Segrià) i  en una altra de Mequinensa (Saragossa).
 
 
Després d’una laboriosa investigació els policies van identificar a l’atracador, com Ibrahima D, de 26 anys i nacionalitat senegalesa. Els agents també van esbrinar que havia fugit d’Espanya, i es trobava residint a Neuchâtel (Suïssa).
 
Gràcies a la col·laboració de la policia suïssa es va constatar que el fugitiu estava al seu país amb una identitat i nacionalitat falses.
 
Finalment el passat 9 de gener el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Lleida va emetre una ordre europea de detenció a nom de Ibrahima D, que va permetre la seva detenció a Suïssa el passat 30 de gener.
 
Actualment, s’estan executant tots els tràmits per fer efectiva la extradició del detingut fins a Lleida.  
 
Al detingut Ibrahima D se l’imputa l’autoria de sis robatoris amb violència i intimidació en entitats bancàries, un d’ells en grau de temptativa.
 
D’altra banda, la investigació en territori espanyol va continuar, per tal de localitzar el còmplice que, en algun dels atracaments, li feia de xofer a l’atracador, i d’aquesta manera li garantia una ràpida fugida.
 
El coautor va ser detingut el 21 de febrer a Fraga. Es tracta de Hugo NC, el qual presumptament hauria participat en dos atracaments.
 
Els detingut Hugo CN va passar a disposició judicial el dissabte davant del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida,  el qual va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 27 de febrer de 2013
 
`