Protecció Civil

Commemoració del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil amb 300 voluntaris a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

query_builder   2 març 2013 12:31

event_note Nota de premsa

Commemoració del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil amb 300 voluntaris a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

  • Avui s’ha organitzat una jornada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya per celebrar la diada, reconèixer i fer difusió de les tasques que realitzen els voluntaris de protecció civil a Catalunya
 
 
  • A la jornada s’ha exposat la Unitat Mòbil de Protecció Civil de la Generalitat (UMOPC) i 78 vehicles de les associacions de voluntaris de Protecció Civil
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat avui una jornada per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil, que se celebra l'1 de març, i donar a conèixer el treball i l’estructura de la protecció civil a Catalunya. A la jornada han participat 300 voluntaris de 47 associacions catalanes de voluntaris de protecció civil.
 
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de la Directora de l’ISPC, Núria Aymerich, dedl director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, i del Regidor de Seguretat Ciutadana i Primer Tinent d’Alcalde de Mollet del Vallès, Josep Garzón Illana.
 
També han assistit a la jornada els alcaldes de La Llagosta, Albert López, de Montbrió del Camp, Vicenç Ferré, i de Viladecavalls, Carles Rodríguez.
 
La jornadal’ha organitzat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil.
 
La jornada ha començat a les 10.30 h amb la presentació del programa de formació pel voluntariat de Protecció Civil que s’organitza a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya. La presentació ha anat a càrrec de Josep Mª Juncosa, Cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil i Rosa Calvo, cap de la Secció de Formació en Protecció Civil de l'Escola de Bombers i Protecció Civil.
 
A continuació, Núria Gasulla, subdirectora general de Programes en Protecció Civil de la Direcció General de Protecció Civil, ha parlat sobre la integració dels voluntaris en l’estructura de la protecció civil a Catalunya, i Sergio Delgado, subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències de la Direcció General de Protecció Civil ha tractat l’operativa de la protecció civil de la Generalitat de Catalunya.
 
Posteriorment, els assistents han realitzat una visita a la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) i als vehicles de Protecció Civil de les diferents Associacions de Voluntaris que s’han desplaçat a l’ISPC.
 
La Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) és un camió tot terreny de la DGPC que es transforma en un centre de coordinació d’emergències. Aquesta Unitat Mòbil disposa d’equipament per coordinar l’operativa i comunicacions de Bombers, Mossos, SEM, Agents Rurals, Creu Roja i Protecció Civil.
 
A més, a la jornada s’han mostrat 78 vehicles d’altres associacions de protecció civil, com ara una embarcació de Sant Feliu de Guíxols, i s’hi ha desplaçat la unitat canina de Montornès del Vallès.
 
Per fer-se voluntari/a de protecció civil, la persona interessada ha de contactar amb l’associació de voluntaris de protecció civil a l’ajuntament del seu municipi. Actualment hi ha 62 associacions de voluntaris registrades al Departament d’Interior de la Generalitat. Trobareu més informació al web www.gencat.cat/interior/protecciocivil.
 
La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich.
 
 

2  

Imatges

Jornada del Voluntari de Protecció Civil a ISPC

Jornada del Voluntari de Protecció Civil a ISPC 1806

Protecció Civil de la Generalitat dia del voluntari

Protecció Civil de la Generalitat dia del voluntari 2964