Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució les properes hores pel front de pluja, mala mar generalitzats i neu al sud del país

query_builder   1 març 2013 13:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució les properes hores pel front de pluja, mala mar generalitzats i neu al sud del país

 
  • Protecció Civil manté l’alerta del pla INUNCAT per la mala mar i pluges importants fins la propera mitjanit, que es concentrarà a les comarques gironines. El fort onatge es manté  amb onades que poden superar els 4 m
 
 
  • Es manté la prealerta del pla PROCICAT per forts vents que s’allarguen fins la propera mitjanit i del Pla NEUCAT per possibles nevades i acumulació de gruixos superiors a 20 cm a cotes altes d’Osona, Ripollès i Vallès Oriental
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges i mala marque afecten el país i la prealerta del Pla NEUCAT per les nevades que afecten el sud del país, així com la prealerta del Pla PROCICAT pel fort vent que bufa a moltes zones.
 
El fenomen meteorològic advers, previst i anunciat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins la propera mitjanit, pot provocar acumulacions de més de 100 l/m2 en 24 hores sobretot a la zona del nord-est del país (que se sumen al que ja ha plogut fins ara), i del fort onatge, amb onades que poden superar els 4 metres (mar brava), a tot el litoral català també fins la propera mitjanit.  Igualment, s’està acumulant força neu al sud del país amb gruixos destacables a les zones altes dels Ports (fins a 80 cm) i entre 10 i 15 cm a 500 m d’alçada i també al Montseny i punts del Ripollès.
 
El telèfon d’emergències ha atès fins les 12.00 h d’avui més de 300 trucades relacionades amb el temporal, la majoria per branques caigudes a la via pública i per bassals i acumulacions d’aigua. Més de 100 trucades s’han fet des del Barcelonès.
 
Pel que fa a la prealerta del pla especial d’emergències per a nevades NEUCAT. Les nevades han estat significatives a punts del Montseny, Ripollès i Osona. De cara a aquest migdia i tarda Protecció Civil demana mantenir la precaució especialment a Terres de l’Ebre per l’acumulació de gruixos destacables, de 15 o 20 cm de neu als Ports, i també especialment a la zona de Girona pel que fa al fort vent, acumulació de pluja i fort onatge.
 
Pel que fa a l'episodi de neu, s’ha suspès el transport escolar a Terres de l’Ebre a:
 
Horta de Sant Joan: afecta 42 alumnes
Arnes: afecta 5 alumnes
 
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució allà on el fenomen de mala mar demostri virulència, no apropar-se a espigons, esculleres, passejos marítims ni baixar a les platges o cales. Un cop de mar pot endur-se algú mar endins i cal anar amb molt de compte.
Entre Mataró i Vilassar de mar trens circulen a velocitat reduïda.
 
Igualment cal adaptar la conducció i tenir molta precaució si es va a peu als llocs on s’acumuli neu.
 
Protecció Civil manté la prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents fins la propera mitjanit. Segons informació del SMC, el vent afectarà les comarques centrals de Catalunya, amb ratxes que poden superar els 90 km /h. S'han superat en diversos punts també de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
De cara a la mobilitat d’aquesta tarda i les de cap de setmana, Protecció Civil demana estar atent a l’evolució de la previsió i demà pel matí informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària en les comarques afectades. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit @transit i el de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat  ja s’ha informat als Ajuntaments afectats de la situació per tal que prenguin les mesures preventives adients.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia