Oficina del President

El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de Laboratoris Maverick

President Mas: "Aquells que han caigut en la desesperança han de saber que al nostre país també hi ha molta gent que està fent les coses bé"

query_builder   6 març 2013 14:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "Aquells que han caigut en la desesperança han de saber que al nostre país també hi ha molta gent que està fent les coses bé"

  • En el marc de la visita a les Terres de l’Ebre i el Priorat que avui fa el cap de l’Executiu, Artur Mas ha inaugurat les noves instal·lacions de Laboratoris Maverick, a Ulldecona
  • A Móra la Nova, el president ha visitat el Centre d’Interpretació del Ferrocarril, on ha inaugurat la Cotxera del tren turístic
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de Laboratoris Maverick
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de Laboratoris Maverick
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat aquest matí un missatge de confiança en Catalunya i en les seves possibilitats d’anar endavant, assegurant que, malgrat totes les coses negatives que passen, també hi ha exemples positius que cal posar en valor i difondre. “Aquella gent que té la sensació que no hi ha coses que puguin anar bé de cara al futur i que ha caigut en aquesta desesperança, també han de saber que al nostre país, afortunadament, hi ha gent que està fent les coses bé, que està tirant endavant, creant llocs de treball en un moment delicat i que tenen, a més, perspectives de futur”, ha reblat el president.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de les noves instal·lacions de bufat d’envasos de l’empresa Laboratoris Maverick SL, al polígon industrial de Vall de pins d’Ulldecona, en el marc de la visita que avui està fent a les Terres de l’Ebre. El cap del Govern ha estat acompanyat pel president de la companyia, José Luis Soler, així com per altres representants de l’empresa.
 
Durant els parlaments inaugurals de la nova planta, Artur Mas ha assegurat que Maverick és un d’aquests exemples positius que hi ha arreu de Catalunya, perquè “demostra que, en plena recessió econòmica, es pot créixer, es pot facturar i vendre més, invertir i crear llocs de treball”. Per aquest motiu, el president ha agraït a l’empresa “la bona feina, la trajectòria i el fet d’invertir i donar feina a persones en moments complicats com l’actual”.
 
Maverick és una empresa de productes de cosmètica i higiene personal que, sota la marca Deliplus, fabrica en exclusiva per a Mercadona des de fa 15 anys. Aquesta companyia ha duplicat la seva facturació en els darrers tres anys, fins a arribar als 200 milions d’euros el 2012. D’ençà del 2001, l’empresa ha passat de tenir 50 treballadors a comptar amb una plantilla de 683 empleats.
 
El president ha contraposat aquest bon moment pel qual passa Laboratoris Maverick amb la situació complicada que avui viu Ercros i que el president analitzarà aquesta tarda en una reunió que mantindrà amb l’alcalde de Flix, Marc Mur, i membres del comitè d’empresa d’Ercros. El cap de l’Executiu ha assegurat que les realitats negatives existeixen i que “ens hi hem d’enfrontar perquè siguin cada vegada menys negatives”, però que també cal que es donin a conèixer les realitats positives. “Si només ensenyem la part negativa, estem perduts, perquè llavors la desesperança serà total i hi haurà la sensació que no hi ha sortida”, ha dit el president, afegint que “també hem de subratllar i transmetre la cara positiva de les moltes coses que s’estan fent bé en el país i això ha d’introduir aquesta mica de confiança i esperança”.
 
La planta del polígon de Vall de pins que el president ha inaugurat aquest matí és la més moderna que té el grup Ubesol-Maverick, i on fabrica la majoria dels productes de la línia d’higiene personal. En aquesta fàbrica, l’empresa ha invertit 7,2 milions d’euros en la construcció de la planta bufadora d’ampolles de plàstic, per fabricar bona part dels envasos que necessita, i que ha estat inaugurada avui pel president de la Generalitat.
 
Al llarg del seu discurs, el cap de l’Executiu també ha volgut destacar les sintonies que hi ha entre València i Catalunya, tenint en compte que el grup Ubesol-Maverick és d’origen valencià. Mas ha assegurat que el que uneix els dos territoris, més enllà de l’àmbit lingüístic i cultural, és també “la possibilitat de col·laboració en el terreny econòmic, de la promoció d’empreses”. “La conca mediterrània de la península té una estructura similar i una gran part de l’exportació del conjunt de l’Estat està en aquestes terres valencianes i catalanes”, ha dit el president, per la qual cosa ha demanat que “també hi hagi una bona part de les infraestructures que poden ajudar perquè aquesta indústria vagi endavant”.
 
Prèviament a la visita de l’empresa Laboratoris Maverick, el president Mas ha anat a l’Ajuntament d’Ulldecona, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Núria Balagué. L’han acompanyat també el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.
 
 
“Un canvi en marxa i a bona velocitat”
Des d’Ulldecona, el cap de l’Executiu s’ha desplaçat al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova, on ha inaugurat la Cotxera del tren turístic, i ha rebut les explicacions sobre el futur centre de formació d’oficis ferroviaris, que s’hi instal·larà.
 
En la seva intervenció en l’acte, el president Mas ha destacat que l’evolució de la història del ferrocarril a Catalunya és un “exemple curiós i alliçonador”, perquè “demostra que les coses comencen, progressen en determinat sentit, poden arribar a l’esplendor, després cauen, però acaben tornant d’una altra manera”.
 
El cap de l’Executiu ha fet un paral·lelisme amb la situació que viu el país i ha dit que “probablement res no tornarà a ser exactament igual que abans de la recessió econòmica, les coses tornaran, però d’una altra manera, com el ferrocarril a Móra la Nova, i el que hem de ser capaços tots plegats és d'adaptar-nos a les circumstàncies noves i saber que el que no podrem aturar és el canvi que està en marxa i que espero que sigui a més un canvi de bona velocitat”.
 
En aquest acte han acompanyat al president l’alcalde de la ciutat, Ferran Bladé; el subsecretari de Foment del Govern central, Mario Garcés, i el president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (FPPFI) de Móra la Nova, Jordi Sasplugas.
 
El Centre d’Interpretació del Ferrocarril és un projecte impulsat per l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (APPFI), ubicat a les antigues instal·lacions ferroviàries de l’estació de Móra la Nova. L’APPFI forma part de la FPPFI, juntament amb quatre consells comarcals, la comarca del Bajo Aragón-Caspe i l’Ajuntament de Móra la Nova, amb l’objectiu d’impulsar una escola-taller, el Centre d’Interpretació del Ferrocarril i el tren turístic. El juliol de l’any passat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la FPPFI van signar un conveni de col·laboració per fer possible el projecte.
 
La Cotxera del Tren turístic inaugurada avui és un edifici de nova construcció, que serà la base de manteniment dels vehicles destinats al tren turístic.
 

2  

Imatges

Inauguració Maverick

Inauguració Maverick 565

Inauguració Cotxera tren turístic

Inauguració Cotxera tren turístic 609