Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura dóna suport a la segona edició del Festival del Mar

query_builder   6 març 2013 17:02

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura dóna suport a la segona edició del Festival del Mar

sq-dreta: Joan Bellavista (Port Mataró), Rosa Bertran (Aj.Badalona), Carlos Rico (ADIN), Jordi Ciuraneta (DAAM) i Miquel Guarner (ADIN).
Moment de la presentació del Festival del Mar
El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Jordi Ciuraneta, ha presentat  la segona edició del Festival de Mar, organitzat per l’ Associació Catalana d’Empresaris d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN). Aquest festival té com a objectius dinamitzar les vendes d’embarcacions d’esbarjo noves o d’ocasió, accessoris, complements i serveis nàutics i acostar el mar i la nàutica a la ciutadania amb activitats complementàries com regates, concursos de pesca recreativa, exemples de salvament marítim, entre altres.
 
El Festival tindrà lloc els mesos de maig i juny a Mataró (31 maig-2 juny), Badalona (10-12 juny) i Cambrils (17-20 maig i combinarà l’exposició comercial, amb grans oportunitats de compra i un ampli programa d’activitats gratuïtes o a preus populars. Està previst que superi els 25.000 visitants i el centenars d’empreses expositores de la primera edició.
 
Durant l’acte de presentació, el director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha celebrat la continuïtat d’aquesta iniciativa i el model de col·laboració públic i privat que suposa per promocionar el sector nàutic català.
 
El president d’ADIN, Carles Rico, ha presentat un informe sobre l’evolució de les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo l’any 2012 i ha destacat que a Catalunya hi ha hagut una estabilització del mercat donat que la matriculació només ha baixat un 1%, mentre que a l’Estat el descens ha estat d’un 11%.
 
Pel que fa a les eslores, a Catalunya hi ha hagut un creixement en la matriculació d'embarcacions de 8 a 12 m (20%), de 12 a 20 m (8%) i de 20 a 24 m (67%), mentre que les de menys de 8 m i de més de 24 han baixat. Per territoris, l'única capitania que experimenta un creixement és la de Palamós, concretament un 10%; a la demarcació barcelonina hi ha hagut  un  lleuger  descens (- 2%),  que  ha  estat  molt  més  pronunciat a la de Tarragona (-20%).
 
El secretari General d’ADIN, Miquel Guarner, ha destacat que en aquesta segona edició del Festival del Mar hi hauran molts incentius de compra i grans descomptes i amb aquesta iniciativa volen convertir-se en un aparador de primer nivell per tal de promoure la cultura del mar i acostar les activitats nàutiques a la gent.
 
També han intervingut a l’acte la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Badalona i el gerent del Port de Mataró els quals han destacat la importància de les fires per la dinamització econòmica de les seves poblacions i com una oportunitat de negoci per a les empreses.

1  

Fitxers adjunts

Moment de la presentació del festival del Mar

Moment de la presentació del festival del Mar
JPG | 341