Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura referma el suport al sector de la maquinària i equipaments agrícoles

query_builder   7 març 2013 13:07

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura referma el suport al sector de la maquinària i equipaments agrícoles

FOTO WEB
Un moment de la inauguració.
 
 
El conseller Pelegrí ha inaugurat aquest matí, a Torregrossa, la nova seu de Niubó Maquinària Agrícola
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha inaugurat aquest matí, a Torregrossa, les noves instal·lacions de l’empresa Niubó Maquinària Agrícola.
 
Josep Maria Pelegrí ha felicitat l’empresa per aquest “pas endavant, un nou impuls que us ajudarà a continuar creixent. Sou pionera, innovadora i amb gran experiència, una indústria del segle XXI. En els darrers anys heu experimentat un gran desenvolupament, passant de estar dedicada a la importació de productes a ser fabricant de maquinària agrícola, i estic convençut que aquestes noves instal·lacions us permetran industrialitzar encara més el procés de fabricació, oferir màquines d’altíssima tecnologia i qualitat, continuar amb la vostre línia ascendent d’expansió, en definitiva, encarar el futur amb optimisme i il·lusió”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha volgut fer un reconeixement al senyor Àngel Serrate, com a impulsor dels inicis de l’empresa, a l’equip directiu i, a tota la plantilla pel “gran esforç, dedicació i voluntat demostrada per a superar-vos i fer-vos més competitius. És una empresa que ha sabut adequar-se als temps actuals. Cal posar en relleu i sentir-vos orgullosos del que heu aconseguit: heu desenvolupat un pla d'expansió a nivell estatal i internacional que ha superat els objectius marcats inicialment, us heu adequat a les necessitats dels vostres clients, millorant la vostra posició al mercat i donant confiança a aquells qui us compren; exporteu i teniu presència en més de 30 països i l’exportació és una de les vies de futur de les empreses catalanes; ensenyeu que aquí sabem fer les coses amb passió i dedicació, mostrant que tenim grans productes i que sabem fer les coses com el millor, i un bon aparador són les fires com Sant Miquel de Lleida o Sant Josep de Mollerussa, on sou presents”.
 
El conseller també ha destacat el treball i l’esforç del Departament per al manteniment de la seguretat de la maquinària agrícola, “som un referent a nivell estatal (Centre de Mecanització Agrària), tenim el laboratori estatal de referència en maquinària agrícola, concretament en les inspeccions de maquinària d’aplicació de fitosanitaris. A més, el Centre de Mecanització Agrària gestiona el Registre Oficial de la Maquinària Agrícola, on s’inscriuen totes les màquines agrícoles de Catalunya, i vetlla per la millora de la seguretat dels operadors i per reduir els efectes nocius de la maquinària en el medi agrícola”. Josep Maria Pelegrí ha afegit que des del DAAM “valorem molt positivament haver assolit aquesta fita de cara al desplegament de la Directiva d’ús sostenible de plaguicides, tot i que caldrà un gran esforç per part de tots, si bé ja estem ben encaminats i en una molt bona posició. D’altra banda, a nivell formatiu, l’esmentat Centre està oferint, des de començaments d’aquest any, els cursos d’inspectors i directors tècnics d’Estacions d’Inspecció d’Equips d’Aplicació de Fitosantaris”, ha recordat.
 
Pelegrí ha conclòs la seva intervenció assenyalant que la nova seu de Niubó Maquinària Agrícola “contribuirà encara més al desenvolupament de l’agricultura i demostra que amb treball som capaços d’aconseguir allò que més ens fa falta: empreses emprenedores i competitives, consolidades al territori, i que tenen visió de futur i d’expansió com la vostra”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Un moment de la inauguració.

Un moment de la inauguració.
JPG | 2577

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 72