Drets Socials

GOVERN

La consellera Neus Munté inaugura a Banyoles l'Oficina Jove del Pla de l'Estany

query_builder   9 març 2013 13:30

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté inaugura a Banyoles l'Oficina Jove del Pla de l'Estany

Ubicat al parc Pompeu Fabra, el nou equipament és el tercer d’aquest tipus a la demarcació de Girona i el divuitè a Catalunya
 
El servei ofereix informació i assessorament per a l’emancipació dels 5.325 joves de la comarca
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada per l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha inaugurat aquest matí l’Oficina Jove del Pla de l’Estany a Banyoles. A l’acte també hi han assistit el director general de Joventut, Toni Reig; el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay; el regidor de Joventut de Banyoles, Jordi Congost; la coordinadora territorial de Joventut, Anna Prior, i el conseller comarcal de Joventut, Lluís Butinyà.
 
El nou equipament agrupa en un sol espai diferents serveis públics per a joves del Pla de l’Estany. L’oficina, ubicada al parc Pompeu Fabra de Banyoles, ofereix un servei pròxim, integral i personalitzat als 5.325 joves de la comarca (el 16,8% del total de la població) per abordar qualsevol dels temes que afecten a la seva emancipació.
 
Entre d’altres, ofereix serveis d’informació sobre habitatge, educació, emprenedoria i autoocupació, formació per a la recerca de feina, un punt d’informació juvenil, així com serveis de dinamització cultural juvenil. L’oficina està dotada amb quatre tècnics especialistes en matèria de joventut.
 
L’equipament on hi ha l’Oficina Jove consta d’un edifici dues plantes i ocupa l’espai on hi ha el Punt d’Informació Juvenil. A la resta de l’edifici hi ha l’Espai Jove Cal Drac, sales polivalents per a cursos i tallers dirigits a gent jove, sales per a les entitats juvenils del Pla de l’Estany i els serveis de joventut que depenen de l’Ajuntament de Banyoles i del Consell Comarcal.
 
L’horari d’atenció al públic del nou servei serà els dilluns, dimecres i divendres de 16 a 20 hores, i els dimarts i dijous de 9 a 15 hores.
 
La seva obertura ha estat possible gràcies a la col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.
 
Amb aquesta ja són tres les Oficines Joves que hi ha en funcionament a la demarcació de Girona, juntament amb les de les comarques del Gironès i de la Selva, i la divuitena arreu de Catalunya. Formen part del nou model d’equipaments i serveis per a la joventut que el Departament està estenent arreu del país, d’acord amb dues de les prioritats de la Direcció General de Joventut: l’emancipació juvenil i la territorialització dels serveis.
`