Territori

El servei de mediació hipotecària Ofideute arriba a la Seu d'Urgell

query_builder   9 març 2013 11:19

event_note Nota de premsa

El servei de mediació hipotecària Ofideute arriba a la Seu d'Urgell

  • Avui s’ha signat el conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell
  • Al gener es va signar un conveni amb l’Ajuntament de Lleida
  • Ja són 131 els municipis catalans que compten amb aquest servei de mediació
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració per implantar el servei de mediació hipotecària, Ofideute, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell). L’acord l’han signat el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert  Batalla.
 
La Generalitat compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i les entitats financeres titulars dels préstecs. Des de la seva posada en marxa, Ofideute ha evitat 500 desnonaments a tot Catalunya i té més d’un miler expedients d’intermediació en tràmits per arribar a una solució amb les entitats financeres.
 
Amb la signatura del conveni d’avui, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mitjançant la Borsa de Mediació, posa en funcionament el seu propi servei de mediació hipotecària. Les famílies amb problemes per fer front al pagament de les quotes hipotecàries es podran dirigir a aquesta Borsa de Mediació, que  s’ocuparà de l’atenció directa a les famílies del municipi i d’elaborar les propostes de mediació. La Borsa enviarà a Ofideute de Barcelona aquesta proposta, el qual la farà arribar  a l’entitat financera que pertoqui, per valorar-la i respondre.
 
Amb la Seu d’Urgell, ja són 131 els municipis catalans que disposen d’aquest servei de mediació de manera coordinada amb Ofideute.  Amb la signatura d’aquests convenis, s’enforteix la col·laboració entre les administracions i s’apropa el servei de mediació hipotecària als afectats.

1  

Imatges

fotografia signatura

fotografia signatura 628