Delegació a la Catalunya Central

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita Casserres, Castellar del Riu i Vilada

Els tres municipis berguedans van rebre al delegat, Jordi Moltó, que va prendre nota de les seves peticions

query_builder   9 març 2013 16:38

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita Casserres, Castellar del Riu i Vilada

Els tres municipis berguedans van rebre al delegat, Jordi Moltó, que va prendre nota de les seves peticions

El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, continuant amb la sèrie de visites territorials que porta a terme per tal de tenir un contacte directe amb la realitat que li transmeten els alcaldes dels diferents municipis, va ser rebut ahir als ajuntaments de Casserres, Castellar del Riu i Vilada.
 
A Casserres va ser rebut a l’Ajuntament pel seu alcalde, Josep Colillas, que li va traslladar una sèrie de temes en relació al municipi. Pel que fa a les finances municipals es va tractar sobre el PUOSC 2012.  Així, es va parlar de la urbanització pendent d’un carrer. També es va tractar del pantà i de la possibilitat d’aprofitar la biomassa pels equipaments de l’escola i de l’ambulatori, així com del Teatre del Guixaró, projecte relacionats amb el PUOSC 2013-2016.
 
El segon municipi berguedà que va visitar el Delegat, Jordi Moltó, va ser Castellar del Riu. Van mantenir una reunió amb l’alcalde, Adrià Solé, a l’Ajuntament. Aquest darrer li va traslladar diferents temes per tal de comptar amb la gestió del representant del Govern. Entre aquests temes hi ha els relacionats amb l’ACA, en relació a la connexió dels col·lectors; el tema Xarxa de Diputació per la construcció d’un garatge per llevaneus; per arranjament de camins i pel que fa a l’abastament d’aigües, el condicionament de la captació d’aigua de la Font del Canal Obscura. L’Alcalde va explicar al Delegat l’estat dels treballs del POUM, en procés de finalització. A més, pel que fa a infraestructures va manifestar la necessitat d’asfaltar el camí que uneix Castellar del Riu i Capolat. També es va parlar de l’estació d’esquí de Rasos de Peguera i de la possibilitat de dinamitzar-la turísticament. En un altre ordre de temes es va parlar de la cessió dels terrenys del Pi de les Tres Branques.
 
Després de Castellar del Riu, el delegat del Govern es va traslladar a Vilada on va ser rebut per l’alcalde, Pere Farré. Entre la temàtica que van tractar hi ha la relacionada amb l’ACA, en concret la que afecta al Pla Director que ordena els usos del pantà, per poder donar sortida a una possible reactivació turística.
 
Una altra inquietud que va ser manifestada per l’Alcalde de Vilada és la de poder fer realitat l’escola bressol  ja que tot i tenir el projecte no disposen del finançament. I pel que fa a les finances locals, amb PUOSC i Xarxa hi ha l’objectiu d’arranjar camins i d’estalviar a nivell energètic.
 
El delegat, Jordi Moltó, com a representant del Govern al territori de les Comarques Centrals, recull les sol·licituds que li fan arribar des dels diferents ajuntaments i les trasllada als departaments corresponents per tal de gestionar-les.