Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes al Baix Ebre per delictes contra la seguretat del trànsit

query_builder   10 març 2013 11:42

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes al Baix Ebre per delictes contra la seguretat del trànsit

 
- Es va detenir un conductor per no disposar de permís de conduir i donar positiu a la prova de detecció de drogues, i un segon conductor, per quintuplicar la taxa d’alcoholèmia
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, pertanyents a l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre, van detenir el passat 1 de març, Aamir R, de 32 anys, nacionalitat marroquina i veí de Montroig del Camp (Baix Camp), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit.
 
Els fets van succeir la nit de l’1 de març al peatge de l’AP-7 de Tortosa-Aldea (Baix Ebre). Una dotació policial va observar un vehicle, amb els llums apagats i que circulava pràcticament enganxat amb el vehicle que el precedia, amb l’objectiu de passar el peatge sense pagar.
 
Davant aquesta maniobra, els agents van requerir al conductor que s’aturés. Aquest, va fer cas omís a les indicacions policials, va frenar bruscament i va intentar emprendre la fugida a peu, essent interceptat pels agents als pocs metres.
 
Un cop identificat, es va comprovar que no disposava de permís de conduir i al ser sotmès a les proves de detecció de drogues, va donar positiu en consum de cànnabis.
 
Els agents també van comprovar que el vehicle havia estat immobilitzat el passat 18 desembre de 2012 a l’Àrea de Servei del Baix Ebre per no disposar d’assegurança i estar donat de baixa.
 
Per aquests motius es va detenir Aamir R, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense permís i un delicte de desobediència pel trencament de la immobilització del vehicle.
 
L’arrestat també va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de les drogues, circular amb el vehicle donat de baixa, circular sense llums i per manca d’assegurança, essent immobilitzat el vehicle novament.
 
 
Detingut a Tortosa per quintuplicar la taxa d’alcoholèmia
 
D’altra banda, agents dels Mossos d’Esquadra van detenir la matinada del passat 3 de març, Fernando  VL, de 44 anys d’edat, nacionalitat espanyola i veí de Tortosa, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.
 
Els fets van passar en el transcurs d’un control de drogo-alcoholèmia que s’havia muntat la matinada del 3 de març a la carretera C-12, al seu pas per Tortosa.
 
Un conductor va fer cas omís a les indicacions dels agents per aturar-se al control i va emprendre una fugida, direcció a Amposta, a gran velocitat, fent ziga-zagues i posant en greu perill als altres usuaris de la via.
 
Finalment el vehicle va ser aturar pocs quilòmetres després. Una vegada sotmès a les proves de detecció d’alcoholèmia, el conductor va donar un resultat positiu de 1,21 mg/l en aire expirat, quintuplicant pràcticament la màxima taxa permesa. També va donar positiu en les proves de detecció de drogues per consum de cocaïna.
 
Per aquest motiu es va detenir Fernando VL com a presumpte autor de delictes contra la seguretat del trànsit per conducció temerària i conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, així com desobediència greu als agents.
 
  
Els dos detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos, amb l’obligatorietat de presentar-se al jutjat quan siguin requerits.
 
 
Àrea de Comunicació,
Tortosa, 10 de març de 2013