Empresa i Treball

Puig afirma que els inversors estrangers no veuen amb preocupació el procés democràtic iniciat a Catalunya però sí l'hostilitat del govern central cap al procés sobiranista

query_builder   10 març 2013 16:00

event_note Nota de premsa

Puig afirma que els inversors estrangers no veuen amb preocupació el procés democràtic iniciat a Catalunya però sí l'hostilitat del govern central cap al procés sobiranista

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que Catalunya continua sent un lloc atractiu per a la inversió estrangera. En una entrevista a Catalunya Informació, Puig ha afirmat que les empreses veuen amb interès el debat sobiranista però es mostren preocupades per l’hostilitat del govern espanyol en el procés democràtic. “Els hi interessa molt el debat sobiranista. El què preocupa –ha dit- són les posicions de l’Estat espanyol i com poden repercutir les decisions econòmiques o legislatives, perquè genera una situació a la qual no hi estan acostumats”, ha sentenciat.  El titular d’Empresa ha posat com a exemple la llei de Unidad del Mercado, o temes com la regulació energètica,  la tarifa elèctrica o l’atac al model comercial,” i tot allò que és obvi que no és normal en l’Europa democrática”.
 
Puig és optimista en l’arribada de noves inversions i ha defensat el posicionament  de Catalunya pel que fa a la captació d’inversió estrangera: “L’any 2012, en plena crisi, Catalunya va ser la regió de l’Europa Occidental que va rebre més inversió estrangera”. En aquest sentit, s’ha declarat optimista de cara a la recuperació econòmica perquè “tenim vocació  industrial, corpus universitari i infraestructures competitives que fan que continui sent un lloc interessant per a la inversió estrangera”.
 
El conseller, però, ha mostrat la seva preocupació per la taxa d’atur de Catalunya i ha dit que “el més important que hem de fer és que l’economia catalana remunti el més aviat possible”. Puig  insisteix en la necessitat de treballar en tot el que sigui afavoridor des del punt de vista de la creació d’empreses i  de la creació d’ocupació: “ les administracions no generem llocs de treball”. “En aquests moments cal aconseguir tenir una hisenda pròpia. El País Basc gestiona els impostos, i nosaltres tenim un 10% més d’atur”. El conseller ha dit que “s’està treballant i intentarem amb els diners de Madrid fer polítiques actives d’ocupació i d’acompanyament”.
 
D’altra banda, Puig ha considerat ‘lamentable’ la postura de la presidenta del PPC, Alicia Sanchez Camacho, de renunciar a la protecció dels Mossos d’Esquadra. “Crec que els polítics hem de separar aquest debat de les decisions i posicions i preservar la necessària  imparcialitat, perquè no afecti a la relació entre els cossos i  perquè, en definitiva, no repercuteix en la seguretat dels ciutadans”. Puig ha denunciat les intencions  d’utilitzar els instruments policials “això es un greu error, i les acusacions falses fan un flac favor a la democràcia i a la policia”, i ha demanat a tots qui tenen responsabilitat que no els utilitzin. El conseller  ha deixat clar que es creu el  Departament d’Interior quan afirmen que el cotxe del director general de la Policia no estava davant del domicili del director de Método 3.