Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat obté 3,1 milions d'euros per posar en marxa un programa de mobilitat per a investigadors sobre transferència de tecnologia

query_builder   12 març 2013 18:54

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat obté 3,1 milions d'euros per posar en marxa un programa de mobilitat per a investigadors sobre transferència de tecnologia


·     El finançament prové de la Comissió Europea i serà gestionat per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.
 
·     El programa de mobilitat porta per nom TECNIOSPRING i preveu atorgar 56 ajuts a la contractació de personal investigador experimentat.
 
·     El programa de mobilitat està vinculat a la xarxa TECNIO, per tal que els investigadors desenvolupin el seu projecte de recerca aplicada en un dels centres de la xarxa.

 
La Generalitat de Catalunya ha obtingut un finançament de 3,1 milions d’euros provinent de la Comissió Europea per posar en marxa un nou programa de mobilitat per a investigadors. El programa, que porta per nom TECNIOSPRING, es focalitza en la recerca aplicada i la transferència de tecnologia, i serà gestionat per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
TECNIOSPRING té un pressupost total de 7,8 milions d’euros, dels quals ACC1Ó aporta el 60%. A dia d’avui, es tracta del projecte de l’agència que ha rebut més finançament per part de la Comissió Europea.
 
El programa atorgarà un total de 56 ajuts a la contractació de personal investigador. Hi hauran 4 convocatòries en els propers 5 anys.
 
El programa contempla dues modalitats:
 
·      Sortida a l’estranger + retorn: estada d’un any a una entitat d’acollida fora d’Espanya (universitat, centre de recerca, centre tecnològic o departament d’R+D d’una empresa), d’un investigador experimentat de qualsevol nacionalitat, resident a Catalunya per  desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat a la transferència de tecnologia.
Fase de retorn d’un any de durada en el centre TECNIO per a finalitzar el projecte iniciat en l’entitat d’acollida.
·      Incorporació a un centre TECNIO: Estada de dos anys d’un investigador experimentat de qualsevol nacionalitat a un centre de la xarxa TECNIO per a desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat a la transferència de tecnologia.
 
La primera convocatòria s’obrirà a finals del mes d’abril i romandrà oberta fins a finals de juny. Els salaris dels investigadors s’establiran entre 40.000 euros i 56.000 euros segons la modalitat.  Tota la informació relacionada amb el programa es pot consultar a www.tecniospring.eu.
 
El programa TECNIOSPRING inclou la formació especialitzada en transferència de tecnologia (identificació i valoració de tecnologies transferibles, llicència i venda de patents, generació d’spin offs, plans de negoci per a la comercialització, foment de l’esperit emprenedor, entre d’altres) i en habilitats no científiques com ara presentacions en públic, redacció i sol·licitud d’ajuts i gestió de projectes.
 
El foment de la mobilitat dels investigadors és un factor clau per consolidar la dimensió internacional de la xarxa TECNIO, dotant als investigadors catalans  d’una experiència internacional; promovent la col·laboració institucional amb entitats internacionals i potenciant la recerca aplicada i la transferència tecnològica de Catalunya.
 
TECNIOSPRING  s’emmarca dins les Marie Curie Actions del Programa PEOPLE del 7è Programa Marc, concretament dins el programa COFUND (Co-funding of Regional, National and International Programmes) de la Unió Europea.
 
 
 
TECNIO és la xarxa que agrupa i potencia els principals agents de recerca aplicada, tant públics com privats, que generen i transfereixen tecnologia diferencial al teixit empresarial català. TECNIO vol contribuir a desenvolupar un nou model econòmic basat en el coneixement, potenciant la tecnologia diferencial, la innovació empresarial i l’excel·lència en la gestió.
 
Amb centres de referència en diversos àmbits i una experiència de més de 10 anys al servei de l’empresa, compta amb un  grup de Centres Tecnològics Avançats (CTA) que són ASCAMM, Barcelona Digital, Leitat, CTM, CETEMMSA i Barcelona Media; i els Centres de Suport a la Innovació Tecnològica (CIT), grups de recerca universitaris amb vocació i experiència en transferència tecnològica, ja sigui amb la realització de projectes i serveis tecnològics per a empreses, com la llicència de patents al teixit empresarial o la creació d’spin-offs.