Delegació a Lleida

La Fundació Starlight anuncia oficialment la concessió del certificat de Destí Turístic al Montsec

query_builder   13 març 2013 12:05

event_note Nota de premsa

La Fundació Starlight anuncia oficialment la concessió del certificat de Destí Turístic al Montsec

 
· Els responsables de la Fundació i la Iniciativa Starlight, Francisco Sanchez i Cipriano Marín, lliuraran el proper dia 21, al COU, el diploma acreditatiu de la certificació i presentaran el contingut de la decisió a les institucions i al sector turístic de la zona
 
· Una àmplia zona del Montsec podria rebre també la distinció de Reserva Starlight (cels excel·lents)
 
La Fundació Starlight, un cop duta a terme l’avaluació de les auditories realitzades els darrers mesos, ha acordat la concessió del certificat de Destí Turístic Starlight al Montsec. L’entitat vinculada a la Unesco així ho ha comunicat a la Comissió de Seguiment del Montsec.
 
El proper dia 21 de març, al Centre d’Observació de l’Univers del Montsec (Àger), el vice-president de la Fundació Starlight i director general de l'Instituto de Astrofísica de Canarias, Francisco Sánchez, i el coordinador de la Iniciativa Starlight, vinculada a la UNESCO, Cipriano Marín, lliuraran el diploma acreditatiu de la certificació i presentaran el contingut de la decisió i unes recomanacions per a la millora continuada del projecte a les institucions i al sector turístic de la zona.
 
Els Destins Turístics Starlight són espais visitables amb bones condicions per a la contemplació dels estels, atesa la seva protecció de la contaminació lumínica, que resulten aptes per acollir iniciatives turístiques relacionades amb l’observació del cel com a part essencial de la natura.
 
La concessió del certificat s’entén com una etapa d’un procés de millora continua del Destí Starlight tant pel que fa a la qualitat i coherència del producte turístic, com a la necessitat de preservar la qualitat dels cels nocturns i la protecció dels recursos associats.
 
El Montsec s’afegeix com a Destí Turístic Starlight als altres cinc ja existents al món: l’illa de la Palma i a la Reserva de Biosfera de La Rioja, a l'Estat espanyol, Costiera (Itàlia), Alqueva (Portugal) i el llac Tekapo (Nova Zelanda).
 
Reserva Starlight
 
Segons ha fet saber la Fundació Starlight, l’anàlisi de les mesures de qualitat del cel del Montsec indica que una àmplia zona del Destí compleix satisfactòriament els requisits de Reserva Starlight (cels excel·lents), una delimitació que pressuposa encara major exigència i de la qual gaudeixen molt pocs indrets del món. Aquest altre reconeixement d’excel·lència podria ser concedit un cop acabats de lliurar a la Fundació els darrers serrells de documentació referents a protecció del cel, ja en tramitació.
 
En el procés de recollida de dades tècniques i científiques per a les auditories que ha dut a terme la Fundació Starlight hi ha col·laborat la Diputació de Lleida amb una aportació econòmica de 20.000 euros.