Cultura

El Departament de Cultura impulsa més d'un centenar d'activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia

query_builder   15 març 2013 11:54

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura impulsa més d'un centenar d'activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia

  • El blog dedicat al Dia Mundial de la Poesia recull totes les activitats programades per aquesta celebració, entre les quals destaca l’edició d’un opuscle amb un poema de Zoraida Burgos
 
  • L’acte central de la commemoració tindrà lloc al Palau Robert i  comptarà amb la participació de l’actriu Sílvia Bel
Dia Mundial de Poesia
El Departament de Cultura impulsa més d’un centenar d’activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el proper 21 de març. Durant tota la setmana s’han programat lectures i recitals poètics a diverses poblacions de les terres de parla catalana, a càrrec de diferents poetes i lectors.
 
El blog dedicat al Dia Mundial de la Poesia recull totes les activitats organitzades per aquest 2013 i les aportacions d’entitats i de particulars. També s'hi pot trobar informació i material de les edicions d'anys anteriors.
 
Les activitats són promogudes pel Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes i  de Biblioteques Públiques de Catalunya; la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco, , el Departament d’Ensenyament, el Departament de Justícia, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fundació Catalana Síndrome de Down, el Gremi de Llibreters de Catalunya i l'Institut Català de les Dones.
 
Per tal de celebrar el Dia Mundial de la Poesia, s’ha editat un opuscle amb el poema en català “Només la veu”, escrit expressament per la poeta Zoraida Burgos i traduït a una vintena de llengües. Aquest opuscle es distribueix amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Centre per a la Normalització Lingüística, els Departaments d’Ensenyament i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Fundació Catalana Síndrome de Down, Gremi de Llibreters de Catalunya i l'Institut Català de les Dones.
 
A la ciutat de Barcelona, l’acte central de celebració tindrà lloc al jardí del Palau Robert el mateix dilluns 21 de març a partir de les 18.30 hores, i comptarà amb la presència de la poeta Zoraida Burgos. Durant l’acte es farà la lectura del poema “Només la veu” en català i en 5 llengües més (noruec, ucraïnès, anglès, amhàric i portuguès). L’actriu Sílvia Bel dirà poemes de Zoraida Burgos i l’Escola Virolai oferirà un tast musical.
 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Dia Mundial de la Poesia 2013

Dossier de premsa: Dia Mundial de la Poesia 2013
PDF | 194