Direcció General de Comunicació

carril vao

El Govern aplica a partir de dilluns canvis en el funcionament del carril bus-VAO de la C-58 per a potenciar-ne l'ús

query_builder   15 març 2013 12:16

event_note Nota de premsa

El Govern aplica a partir de dilluns canvis en el funcionament del carril bus-VAO de la C-58 per a potenciar-ne l'ús

  • Podran circular vehicles lleugers a partir de dos ocupants
  • De dilluns a dijous, la infraestructura estarà oberta ininterrompudament entre les 6.30 hores a les 22 hores en sentit Barcelona
La Generalitat va posar en servei el 29 d’octubre passat un nou carril bus-VAO a l’autopista C-58, entre Barcelona (avinguda Meridiana) i Ripollet. Aquesta actuació, amb una inversió de 80 MEUR, té com a objectius principals fomentar el transport públic i millorar la mobilitat en una de les vies més transitades de Catalunya.
 
A partir de l’avaluació dels prop de sis mesos de funcionament de la nova infraestructura, el Govern ha establert nous requisits d’utilització, per tal de potenciar-ne l’ús i millorar-ne el rendiment. Així, a partir de dilluns vinent, 18 de març, passarà a estar oberta durant més hores al dia, principalment en sentit Barcelona, i podrà ser utilitzada per més vehicles.
 
Així s’ha detectat un ús inferior al previst d’aquest vial tant en les hores puntes del matí com de la tarda i per aquest motiu, s’ha decidit baixar el mínim d’ocupants per utilitzar aquest servei de 3 a 2. D’altra banda, i segons el resultat de les dades de mobilitat i de retencions, s’ha observat que, en dies laborables, les principals retencions es registren d’entrada a Barcelona.
 
 
Vehicles autoritzats
A partir de dilluns vinent, els vehicles que podran circular pel carril bus-Vao són:
 
- Turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants. Fins ara, el límit eren tres o més ocupants.
 
- Vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc), degudament autoritzats
 
- Motocicletes
 
- Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda
 
- Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa, per mitjà del portal www.ecoviat.com
 
Model de funcionament
La infraestructura està formada per dos carrils de circulació, de 6,8 quilòmetres de longitud, reversibles segons les necessitats de mobilitat. Aquest serà el nou model de funcionament:
 
- Dies feiners
 
De dilluns a dijous, els carrils estaran oberts en sentit Barcelona, entre les 6.30 hores i les 22 hores, ininterrompudament. Els divendres es mantindrà la situació actual: de les 6.30 hores a les 13 hores i d’entrada a Barcelona i de 16 hores a les 22 hores de sortida. La resta de la jornada, els carrils no estaran operatius
 
-  Caps de setmana i festius
 
El funcionament del carril bus-Vao respondrà a les necessitats del trànsit
 
Aquest esquema general es podrà modificar en funció de les operacions especials de trànsit, en cas d’emergències o per raons de fluïdesa del trànsit.