Justícia

El conseller de Justícia recorda que ja s'ha demanat al Consell General del Poder Judicial un jutge de reforç per reconduir la situació del Jutjat Penal Únic de Tortosa

query_builder   15 març 2013 14:12

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia recorda que ja s'ha demanat al Consell General del Poder Judicial un jutge de reforç per reconduir la situació del Jutjat Penal Únic de Tortosa

Germà Gordó, que avui ha visitat l’Ajuntament de Tortosa, la seu dels Serveis Territorials de Justícia i el Palau de Justícia,  ha dit que el Departament ja ha incrementat el personal d'administració
 
Quan arribi el jutge de reforç que el Consell General del Poder Judicial hi ha de destinar, el Departament té intenció d'incrementar el seu personal
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que avui s’ha desplaçat a Tortosa en la seva primera visita institucional a les Terres de l’Ebre, ha remarcat, pel que fa a l’increment  en l’ingrés d’assumptes i executòries registrat al Jutjat Penal Únic, que “el que s’ha fet és reforçar-lo des d’un punt de vista administratiu” i ha recordat que el Departament “ja ha demanat al Consell General del Poder Judicial el reforç d’un nou jutge. Si aquest reforç hi arriba, el Departament incrementarà el suport administratiu per reconduir la situació”.
 
El conseller de Justícia, acompanyat del delegat del Govern, Xavier Pallarés, i del director dels Serveis Territorials de Justícia, Joan Juan Aixà, ha visitat  l’Ajuntament de Tortosa i ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Ferran Bel, i la resta dels regidors i ha signat al Llibre d’honor.
 
A continuació, el titular de Justícia s’ha desplaçat a la seu dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, amb seu a Tortosa, on ha visitat les dependències acompanyat de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Maria Josep Feliu. El conseller ha saludat els treballadors i ha posat en relleu que “són els que realment ofereixen servei al ciutadà”.
 
Posteriorment, s’ha dirigit al Palau de Justícia de Tortosa, on ha fet un breu recorregut i ha mantingut una trobada amb el president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández; el fiscal en cap de l’Audiència de Tarragona, Xavier Jou, i el magistrat jutge degà de Tortosa, Mariano Eduardo Sanprieto, entre altres personalitats del món de la justícia i el dret. Gordó ha volgut saludar els representants dels òrgans judicials i dels col·legis professionals del territori per fer una valoració conjunta de com funciona l’Administració de justícia a la demarcació.
 
A la tarda assistirà a la reunió de degans del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, que tindrà lloc a les noves dependències col·legials de Tortosa, on signarà al Llibre d’honor del Col·legi d’Advocats de Tortosa. A continuació inaugurarà l'ampliacio de les instal·lacions, on descobrirà una placa commemorativa de l’acte.
 
Finalment, el conseller assistirà a l’acte de celebració de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, on farà la cloenda.
 
 
El futur edifici judicial de Tortosa
 
Germà Gordó ha recordat, com ja va anunciar a la Comissió de Justícia, que anirà al Parlament de Catalunya per explicar el Pla d’equipaments judicials 2013-2020 i el Pla d’equipaments penitenciaris per a aquest mateix període. Tanmateix, el titular de Justícia ha expressat la seva voluntat que “es puguin començar les obres no més enllà del 2015, i és en aquest sentit que es treballa en la programació del nou Pla d’equipaments”.
 
 
Partit judicial de Tortosa
 
Aquest partit judicial dóna servei a una població de més de 83.000 habitants, repartits en 14 municipis. Compta amb cinc jutjats de primera instància i instrucció, un Jutjat Penal i un Jutjat Social, i amb una plantilla actual de 22 gestors processals, 35 tramitadors, 16 auxilis judicials i 4 professionals de l’Institut de Medicina Legal, entre metges forenses i altres treballadors.
 
Actualment, el partit judicial de Tortosa compta amb dues seus judicials. A la plaça dels Estudis se situa l’edifici judicial que allotja el deganat, la fiscalia, el RC, el Jutjat Penal i els cinc jutjats de primera instància i instrucció. El Jutjat Social es troba, des de gener de l’any passat, al carrer Comerç, a les antigues dependències dels Mossos d’Esquadra, que van quedar lliures.