Delegació a Barcelona

Arenys de Mar engega els actes de la capitalitat de la sardana 2013

query_builder   18 març 2013 10:33

event_note Nota de premsa

Arenys de Mar engega els actes de la capitalitat de la sardana 2013

El delegat del Govern, Fernando Brea, per delegació del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assistit el 16 de març a la inauguració oficial d' ‘Arenys de Munt, capital de la sardana’, presidida per l'alcalde de la vila, Josep Manel Ximenis.
Núria Herrero
Mascota representativa de la capitalitat de la sardana a Arenys de Mar 2013. Autora: Núria Herrero Puche
 
 
Arenys de Munt (Maresme) esdevé la primera ciutat que acull oficialment el món de la Sardana i de la dansa catalana, amb una programació de gairebé un centenar d’esdeveniments i iniciatives vinculades a la sardana i a la cultura popular que es desenvoluparan fins que Barcelona agafi el relleu l’any 2014.
 
El delegat va destacar la reconeguda trajectòria de la ciutat com a promotora de l’activitat sardanística, i que “ara ja forma part de la història de la sardana”.
 
Al matí s'ha fet una ballada de sardanes amb La Principal de la Bisbal,  la proclamació de la vila com a Capital de la Sardana 2013 i l'anunci dels guardonats dels Premis que porten el mateix nom.
 
El pregó ha anat a càrrec de l’actriu Carme Sansa. Han assistit la diputada de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Mireia Hernández; el director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, Lluís Puig; el responsable del projecte ‘Capital de la Sardana’, Víctor Salés, a més dels membres del consistori i alcaldes de la comarca.
`