Bombers

Serveis destacats dels Bombers de la Generalitat aquesta passada nit

query_builder   22 març 2013 08:53

event_note Nota de premsa

Serveis destacats dels Bombers de la Generalitat aquesta passada nit

 
  • A Gavà (Baix Llobregat), una persona ha mort i una altra ha patit ferides greus en un accident de trànsit
  • A Belianes (Urgell), cinc persones van resultar ferides lleus per inhalació de monòxid de carboni en una granja de pollastres
  • A Lleida (Segrià), un incendi va cremar la sala d’estar d’un habitatge, sense produir danys personals
  • Els Bombers també han treballat en l’incendi d’un mas que estava en obres, i que no ha produït danys personals, a Biure (Alt Empordà)
 
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos serveis al llarg de la passada nit, dels quals destaquen els següents:
 
Accident de trànsit mortal, a dins de nucli urbà, a Gavà (Baix Llobregat)
Un jove de 24 anys ha perdut la vida aquesta matinada com a conseqüència del greu accident de trànsit que es va produir al carrer Tellinaires (cantonada amb l’Avinguda del Mar) de Gavà.
 
Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a la 01.56 h. de la matinada i immediatament van desplaçar 4 dotacions. Es tractava d’un vehicle que havia bolcat i els seus dos ocupants havien quedat atrapats. El conductor va resultar mort i l’acompanyant, una noia de 29 anys, ferida greu.
 
Segons ens ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha enviat 3 unitats a treballar a l’accident, la noia va ser evacuada, en estat crític, a l’Hospital de Bellvitge.
 
 
Cinc persones ferides per inhalació de monòxid de carboni en una granja de pollastres a Belianes (Urgell)
 
A les 21.05h de la passada nit, els Bombers van rebre un avís que informava de la intoxicació de diverses persones a una granja (Granja Culleré) de la localitat de Belianes, ubicada al quilòmetre 7 de la carretera LP-2015. Les dues dotacions dels Bombers que s’hi van desplaçar immediatament van confirmar la intoxicació lleu d’aquestes persones, intoxicació per monòxid de carboni que, segons els primers indicis, es va deure a un problema derivat del sistema per escalfar la nau on hi havia pollastres, d’una banda, i la mala ventilació del local, de l’altra.
 
Segons que ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, que va enviar 4 unitats, les cinc persones afectades van resultar ferides lleus, amb intoxicació lleu per monòxid de carboni i van ser evacuades a l’hospital Arnau de Vilanova. Posteriorment, les 5 persones foren traslladades a l’hospital Moisès Broggi de Barcelona per ser tractats a la cambra hiperbàrica.
 
 
Un incendi crema la sala d’estar d’un habitatge a Lleida, sense produir danys personals
 
A les 04.08h d’aquesta matinada, 5 dotacions dels Bombers es van desplaçar al carrer Joan Baget, 17, de Lleida, per treballar en un incendi que va afectar només la sala d’estar d’un pis, tot i que el fum va afectar la resta de la vivenda i pisos de l’edifici.
 
Els Bombers, que van donar per extingit l’incendi a les 04.33h, van haver d’evacuar tres persones que s’havien confinat a la terrassa de l’edifici. Totes tres persones van resultar il·leses.
 
També van treballar diverses dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
 
Incendi d’un mas en obres a Biure (Alt Empordà)
Els Bombers de la Generalitat van treballar en les tasques d’extinció d’un incendi que va afectar de un mas de la localitat de Biure. En aquest cas, van ser 8 les dotacions que van estar treballant en aquest incendi, que ja van extingir, que va cremar de forma molt important l’edificació. En arribar al lloc de l’incendi, els Bombers ja van comprovar que l’incendi afectava principalment la planta baixa, així com altres dependències del mas, i que el teulat havia cedit.
 
Cap persona no ha resultat ferida com a conseqüència d’aquest incendi.
 
Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra també van treballar en aquest servei i, segons han informat, al llarg d’aquest matí hi tornaran per realitzar una inspecció i mirar de determinar les causes i la possible intencionalitat de l’incendi.
 
Cerdanyola del Vallès, 22 de març de 2013
08.30 hores