Institut Català de les Dones

L'ICD atorga el Premi Reginó de foment de la recerca a l'ensenyament secundari sobre temes de gènere

query_builder   23 març 2013 13:30

event_note Nota de premsa

L'ICD atorga el Premi Reginó de foment de la recerca a l'ensenyament secundari sobre temes de gènere

L’Institut El Cairat, d’Esparreguera, ha estat guardonat per la seva promoció de treballs sobre temàtica de gènere i l’alumna Júlia Agudo, d’Alcanar, ha obtingut el premi al millor treball de recerca
Lliurament del Premi Reginó 2013 al millor treball de recerca
Lliurament del Premi Reginó 2013 al millor treball de recerca
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha lliurat avui els guardons de la tercera edició dels Premi Reginó al millor treball de recerca a nivell d’ensenyament secundari sobre temes de gènere i de les dones, i al centre educatiu que més ha potenciat l’interès en aquesta temàtica. Aquestes mencions formen part dels Premis Recerca Jove que atorga la Secretaria d’Universitats i Recerca i que s’han lliurat aquest migdia en un acte presidit pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.
 
Al premi Reginó hi han optat enguany un total de 22 projectes. En l’àmbit de millor treball de recerca ha estat guardonada l’alumna Júlia Agudo Reverter pel treball “Me’n contes un altre, iaia?”, que estudia a l’Institut Sòl de Riu, de la població d’Alcanar. El treball analitza, entre d’altres aspectes, el paper de la dona en els contes que la gent gran d’Alcanar explica de manera oral, la seva funció moralitzant, així com la seva pervivència i coneixement entre la població de 12 a 18 anys del mateix municipi.
 
El centre guardonat per haver estat el que més ha promogut els treballs i l’interès sobre temes de gènere i de les dones és l’Institut El Cairat, del municipi d’Esparreguera, per la seva trajectòria en aquest àmbit.
Lliurament del Premi Reginó 2013 al centre educatiu
Lliurament del Premi Reginó 2013 al centre educatiu
 
El premi està dotat en 750€ per al treball guanyador i, en el cas del centre, en 2.500€ destinats a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a equipament científic i docent. El nom de Reginó que té aquest guardó recorda una dona jueva de Barcelona a qui Pere III el Cerimoniós va autoritzar a practicar la medicina i va ser, a més, una de les primeres dones reconegudes pel seu treball científic.
 
A la 31ena edició dels Premis de Recerca Jove s’han presentat un total de 244 treballs realitzats per 311 alumnes. Aquests guardons volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. La recerca és de tipus experimental o teòric i pot estar relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica.

1  

Imatges

Premi Reginó al Centre educatiu

Premi Reginó al Centre educatiu 1447

1  

Fitxers adjunts

Premi Reginó al Treball de Recerca

Premi Reginó al Treball de Recerca
JPG | 1491

`