Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta del Plaseqcat per una fuita de querosè al Rourell (Alt Camp)

query_builder   25 març 2013 18:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Plaseqcat per una fuita de querosè al Rourell (Alt Camp)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat, preventivament, la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per una fuita de querosè al municipi del Rourell, a l’Alt Camp, a la canonada de l’empresa Compañía Logística de Hidrocarburos, S.A (CLH) que va des de la Pobla de Mafumet fins a Lleida.
 
En aquests moments es desconeix la quantitat vessada ni si s’ha produït afectació al medi de la zona. En la resolució de l’incident, del que encara se’n desconeixen les causes, estan treballant els propis operaris de l’empresa i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat. El tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona ha estat activat, tot i que a hores d’ara no han calgut mesures preventives per a la població. També s’ha activat el Tècnic de Seguretat Industrial de la Generalitat a Tarragona.
 
Segons les primeres dades, l’empresa ha informat que en aquests moments s’està despressuritzant la canonada i en breu podran aturar completament la fuita que no ha provocat un basal però si diferents esquitxades. La zona afectada de la canonada està a uns 150 metres del riu Francolí, que en una primera inspecció ocular no s’ha vist afectat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha activat el seu tècnic de guàrdia per fer les comprovacions pertinents i confirmar si hi ha o no afectació del riu Francolí.  La revisió es farà demà per motius de visibilitat.
 
Els Mossos d’Esquadra també han estat activats. La canonada presenta signes de manipulació externs a l’empresa, que podrien indicar un intent sabotatge o robatori, fet que s’està investigant.