Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: es manté la prealerta del Pla PROCICAT per ventades

No hi ha hagut incidències remarcables en l'episodi de vent al sud i pluges al nord-est

query_builder   1 abril 2013 20:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: es manté la prealerta del Pla PROCICAT per ventades

No hi ha hagut incidències remarcables en l'episodi de vent al sud i pluges al nord-est

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per forts vents que afectaran la meitat sud de Catalunya la propera nit i demà. La prealerta es va iniciar ahir diumenge a les 13.00 h. També manté un avís del Pla INUNCAT per les pluges intenses al nord-est del país. No hi ha hagut incidències remarcables.
 
Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins demà pel matí el vent pot bufar fort a la meitat sud de Catalunya i les ratxes poden superar els 90 km/h. El vent bufarà de component oest i les ratxes màximes es donaran a cotes elevades. 
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut avui, dia 1 d'abril, 25 trucades per l'episodi de vent i pluja. No hi ha hagut incidències remarcables.
 
Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions , sobretot en la mobilitat a la zona afectada a primera hora del matí, i seguir els consells d’autoprotecció (Consells d'autoprotecció en cas de fortes ventades)
 
Si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent el Servei Català de Trànsit (SCT) recomana:
 
  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.
 
Protecció Civil de la Generalitat també un avís del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges intenses que s'an donat i es poden seguir donant al nord-est del país, que poden superar en alguns oments els 20 l/m2 en 30 minuts i ser en forma de tempesta i acompanyades de calamarsa de forma puntual.
 
D’altra banda, s'han mantingut les maniobres de desguàs als pantans de Mequinensa 1320m3/s; Riba-roja 1210m3/s, i Flix 1230m3/s. A més, el pantà de Riudecanyes en aquest moments no es troba sobreeixint.
 
Protecció Civil de la Generalitat també recorda:
 
  • Fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat
  • fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i del twitter @meteocat
  • Extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través del twitter @transit
  • trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència