Drets Socials

La consellera Munté condemna enèrgicament el presumpte homicidi d'una nena de Mataró localitzada sense vida a Campillos (Màlaga)

query_builder   2 abril 2013 17:13

event_note Nota de premsa

La consellera Munté condemna enèrgicament el presumpte homicidi d'una nena de Mataró localitzada sense vida a Campillos (Màlaga)

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha condemnat enèrgicament la mort d'una nena de sis anys, veïna de Mataró, localitzada ahir sense vida a casa del seu pare al poble malagueny de Campillos. El pare, també trobat sense vida a la mateixa casa, presumptament va matar la nena i posteriorment es va suïcidar.
 
El pare de la nena estava en tràmits de separació i havia estat condemnat a sis mesos de presó per violència masclista contra la seva exparella.
 
Neus Munté ha traslladat el més sentit condol a la mare i a la família de la víctima i s’ha mostrat consternada per aquest tràgic succés. Munté ha assegurat que des del Govern “no escatimarem esforços i farem tot el que estigui al nostre abast per evitar que crims com el que presumptament ha succeït no es tornin a produir” i ha afirmat que la mare de la nena “té el suport de tota la societat catalana, que li fa costat en uns moments tan difícils com els que ara està vivint”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha afegit que els “infants són les persones més vulnerables i ho són especialment en situacions de violència masclista”. Per aquest motiu, ha reiterat el compromís de “seguir treballant per avançar en la lluita contra la violència masclista amb un abordatge contundent, unitari i multidisciplinar des de tots els àmbits de les polítiques públiques i l’activisme social”.
 
 
Prevenció de la violència masclista i del maltractament infantil
 
La consellera Munté ha demanat a les dones que es trobin en una situació de violència masclista que truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori. La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia.
 
Al mateix temps, ha recordat que el sistema català de protecció a la infància i l'adolescència posa a disposició de familiars, veïns o veïnes, altres adults i dels propis menors diverses vies per denunciar o comunicar la sospita d'una situació de maltractament, de desemparament o de risc. El Govern de la Generalitat disposa del telèfon gratuït Infància Respon 900 300 777 per comunicar qualsevol sospita o dubte sobre la vulneració dels drets dels infants. També hi ha una bústia de correu electrònic per comunicar maltractaments d’infants i adolescents: infanciarespon.bsf@gencat.cat