Esport

Nova reunió de la Comissió Antidopatge de Catalunya per abordar actuacions de futur

query_builder   4 abril 2013 11:54

event_note Nota de premsa

Nova reunió de la Comissió Antidopatge de Catalunya per abordar actuacions de futur

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui una nova reunió del plenari de la Comissió Antidopatge de Catalunya i de la Comissió per a la Protecció de la Salut de l'Esportista de Catalunya, que després del parèntesi motivat per les eleccions de l’any passat ha fet un repàs de les activitats realitzades durant el 2012 i ha plantejat les actuacions de futur més immediates.
sge
Foto: Jordi Estruch
La reunió, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha comptat, a banda d’Ivan Tibau, com a president de la Comissió, amb la presència de la resta de components de l’òrgan -entre els quals el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, i el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontserè-, que està format per un secretari i 18 vocals, sumant vocalies nates i vocalies electives, tots ells vinculats als camps esportiu i mèdic implicats directament en la lluita contra el dopatge.
 
Tal com ha explicat el secretari general de l’Esport, la Comissió Antidopatge de Catalunya va presentar una iniciativa a la WADA (Agència Mundial Antidopatge) per desenvolupar un projecte de recerca centrat en els models de divulgació de la lluita antidopatge, mentre que, d’altra banda, mantindrà el compromís de la lluita contra el dopatge en totes les vessants possibles procurant incrementar el nombre de controls, participar en els controls estatals i internacionals, i desenvolupar programes formatius per al personal encarregat de realitzar els controls de dopatge.
 
Per això, al llarg del 2013, s’intentarà enllestir la definició i concreció del conveni de col·laboració amb la Agència Estatal per a la Protecció de la Salut en l’esport i lluita antidopatge.
 
En el balanç de l’organisme de l’últim any, també cal destacar que la Comissió Antidopatge de Catalunya ha continuat desenvolupant les tasques relatives a la lluita contra el dopatge arreu de Catalunya, sobretot des del punt de vista divulgatiu, preventiu i informatiu. En aquest sentit, a banda del nombre d’anàlisis efectuats a càrrec de la Comissió (127 de dopatge i 9 de passaport biològic), s’han realitzat accions preventives amb els esportistes becats del programa d’Alt Rendiment Català.
 
També s’han dissenyat tots els models necessaris per a la recollida de mostres, tot i que queda pendent desenvolupar la problemàtica de les AUT (Autorització d’Ús Terapèutic), que s’acompanyarà de la implementació d’un sistema electrònic per poder-les gestionar amb rapidesa.
 
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch) 346