Territori

Es reuneixen al Departament responsables d'infraestructures viàries de les comunitats autònomes i del Ministeri de Foment

query_builder   4 abril 2013 13:02

event_note Nota de premsa

Es reuneixen al Departament responsables d'infraestructures viàries de les comunitats autònomes i del Ministeri de Foment

Responsables de la gestió d’infraestructures viàries de comunitats autònomes i diputacions forals i del Ministeri de Foment s’han reunit avui a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat (TES). En la trobada, s’han tractat temes com la millora de la seguretat viària, el pagament per ús de les infraestructures o els canvis en el reglament de circulació. En aquest sentit, el conseller de TES, Santi Vila, ha remarcat la voluntat d’avançar, en sintonia amb l’agenda europea, en l’aplicació de l’Eurovinyeta.
Reunió directors carreteres
La seu del Departament de Territori i Sostenibilitat acull avui la reunió de la mesa de directors generals de Carreteres de comunitats autònomes i diputacions forals. El conseller de TES, Santi Vila, ha obert la trobada, en què ha participat el director general de Carreteres del Departament, Xavier Flores. Així mateix, han assistit a la trobada el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, i un representant de la Direcció General de Trànsit (DGT).
 
El conseller de TES ha remarcat la voluntat de treballar conjuntament i en sintonia amb l’agenda europea en la línia d’aplicar el pagament per ús a les vies d’alta capacitat i per als vehicles que més contaminin, seguint la directiva de l’Eurovinyeta. Així mateix, Santi Vila ha destacat que el Departament, en un context de limitacions pressupostàries, “està concentrat en la seguretat i el manteniment de les carreteres” i “prioritzarà la inversió” a les vies amb més accidentalitat.
 
La mesa es reuneix semestralment i s’organitza amb caràcter rotatiu a les seus dels diversos integrants. L’objectiu d’aquest ens és tractar i coordinar temes comuns en matèria de conservació, seguretat viària, legislació i finançament. L’Associació Espanyola de la Carretera (AEC), organització sense ànim de lucre de la qual la Generalitat és soci actiu des de 1983, exerceix la secretaria i la direcció tècnica de la mesa. 
 
Els principals temes de la reunió d’avui són:
 
  • Campanya 2013 de conservació de la xarxa viària.
  • Pagament per ús de les carreteres.
  • Plans integrals de seguretat viària de les diverses administracions
  • Propostes respecte dels sistemes de contenció en carreteres convencionals.
  • Modificació del Reglament de circulació, actualment en fase d’al·legacions