Drets Socials

Logo programa

Benestar Social i Família organitza a Tortosa un taller formatiu per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys dins del programa "Créixer en Família"

query_builder   5 abril 2013 11:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família organitza a Tortosa un taller formatiu per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys dins del programa "Créixer en Família"

La primera sessió tindrà lloc aquest dilluns 8 d’abril a l’Espai Obert d’Aprenentatge de la Plaça dels Dolors, de 15 a 17 hores
 
L’objectiu és oferir espais de suport a les famílies conduïts per experts en educació i dinàmiques familiars
 
Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de la pàgina web del Departament
Web
Pàgina web del programa
La Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família ha organitzat un taller formatiu gratuït per a pares i mares d’infants de 0 a 3 anys que comença aquest dilluns 8 d’abril, de 15 a 17 hores, a l’Espai Obert d’Aprenentatge de la Plaça dels Dolors de Tortosa. Les inscripcions encara romanen obertes i es poden dur a terme a través de la pàgina web del Departament.
 
El taller consta d’un total de sis sessions i s’allargarà fins el 27 de maig. Forma part d’un paquet de 155 tallers formatius que promou Benestar Social i Família  aquest 2013 en el marc del programa de suport a pares i mares “Créixer en Família”. L’objectiu és orientar, reforçar i dotar d’eines als progenitors i progenitores en l’educació dels seus fills i filles, per mitjà d’espais de suport virtuals i presencials.
 
En concret, des del mes de març i fins a finals d’any la Secretaria de Família ha planificat tallers a un centenar de municipis catalans. La previsió del Departament és arribar a unes 3.000 famílies participants, comptant que els grups són d’una vintena de persones. Cada taller consta de sis sessions i està conduït per professionals experts en educació i dinàmiques familiars. El programa formatiu s’estructura en quatre cicles en funció de l’edat dels infants i adolescents: de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys.
 
Les temàtiques abordades van des de l’afecte, l’autonomia i l’autoritat a les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola o la família extensa. Totes les sessions es distribueixen en funció de tres eixos temàtics comuns: el tracte, els reptes quotidians i créixer dins i fora de casa.
 
“Créixer en família” s’adreça als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels seus fills i filles, tot compartint les seves experiències amb altres famílies. S’emmarca dins la voluntat del Departament de Benestar Social i Família de promoure canvis en els models d’actuació orientats cap a conductes parentals positives, que procurin el benestar dels menors i el seu creixement com a persones.
 
 
A través d’Internet
Les famílies interessades poden consultar la previsió de tallers, dates i franges d’edat, així com inscriure’s, a través de la pàgina web del programa disponible a www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia/creixerenfamilia. El mateix portal posa a disposició de la ciutadania informació actualitzada, orientacions i recursos classificats per temes i franges d’edat, d’acord amb els continguts dels tallers. Els recursos a l’abast es classifiquen en vuit àmbits diferents: ser pares i mares, afecte i comunicació, salut i cura, hàbits i conductes, jocs i aprenentatge, noves tecnologies, lleure i entorn, i xarxes de suport. La  web també està pensada perquè esdevingui un punt de trobada virtual adreçat a pares i mares.
 
A les Terres de l’Ebre
En el marc d’aquest pla formatiu, les Terres de l’Ebre tenen altres tallers previstos amb les inscripcions encara obertes:
 
- Tortosa, per a pares i mares de fills i filles de 12 a 16 anys. Del 10 d’abril al 22 de maig, al Centre Obert Sant Francesc. De 15 a 17 hores.
Móra la Nova, per a pares i mares de fills i filles de 12 a 16 anys. Del 8 de maig al 12 de juny, a l’Institut Escola 3 d’Abril. De 19 a 21 hores.
Tortosa, per a pares i mares de fills i filles de 6 a 12 anys. Del 10 de maig al 14 de juny, al Centre Obert Sant Francesc. De 17.30 a 19.30 hores.
Roquetes, per a pares i mares de fills i filles de 0 a 3 anys. Del 23 de maig al 27 de juny, al Casal de Joves. De 17 a 19 hores.
Flix, per a pares i mares de fills i filles de 6 a 12 anys. Del 26 de setembre al 31 d’octubre, a l’Escola Enric Grau Fontseré. De 15 a 17 hores.