Drets Socials

La consellera Munté rep a quatre estudiants de secundària d'Osona que desenvolupen un projecte adreçat a la gent gran

Els quatre nois participen amb aquest projecte en un campionat científic-tecnològic d'àmbit mundial

query_builder   9 abril 2013 18:39

event_note Nota de premsa

La consellera Munté rep a quatre estudiants de secundària d'Osona que desenvolupen un projecte adreçat a la gent gran

Els quatre nois participen amb aquest projecte en un campionat científic-tecnològic d'àmbit mundial

Foto de la recepció
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha rebut avui als quatre nens integrants de l’equip The Santperencs 4G, que concursen al campionat científic-tecnològic First Lego League, amb un projecte adreçat a la gent gran activa.
 
La First Lego League, on participen més de 200.000 joves de 60 països, presenta a joves de 10 a 16 anys un repte del món real, mitjançant la construcció de robots que realitzen una sèrie de tasques en un terreny de joc que fa referència a la temàtica del repte. En aquesta edició els equips investiguen els obstacles a què s’enfronten les persones grans i busquen solucions innovadores per millorar la seva qualitat de vida.
 
L’equip The Santperencs 4G ha dissenyat un teclat i una pàgina web adaptada a la gent gran on poden trobar des d’exercicis de memòria fins a informació sobre transports, notícies, cursos, consells d’alimentació, entre altres. A través d’un teclat, format per nou tecles grans de colors i amb una textura que les fa fàcils d’identificar, les persones grans poden interactuar de forma senzilla i ràpida amb la pàgina web easyseniorsolutions.cat.
La consellera Munté ha elogiat “la iniciativa i l’emprenedoria” d’aquests quatre joves de Sant Pere de Torelló (Osona) i ha destacat el component intergeneracional del projecte. “Iniciatives com aquesta no només contribueixen a millorar les potencialitats dels nois i noies, sinó que en aquest cas concret, també fomenta les relacions intergeneracionals i acosta les noves tecnologies a la gent gran”, ha dit la consellera.
 
L’equip The Santperencs 4G està format per Marc Famada, Biel Jiménez, Tomasz Sydor i Pol Ayats i els seus pares i mares, que fan d’entrenadors. Aquesta és el tercer any que participen en la First Lego League. En anteriors edicions han estat campions absoluts d’Espanya i han participat en la final mundial als Estats Units.

1  

Imatges

La consellera Munté i els integrants de l'equip The Santperencs 4G

La consellera Munté i els integrants de l'equip The Santperencs 4G 2075