Cultura

El conseller de Cultura i l'alcalde d'Artesa de Segre han inaugurat la nova seu de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot

query_builder   13 abril 2013 15:55

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura i l'alcalde d'Artesa de Segre han inaugurat la nova seu de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot

  • La Generalitat ha aportat a l’equipament 712.959,75 €
  • Amb el canvi de seu, la biblioteca guanya 553m2 d’espai
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde d’Artesa de Segre, Domènec Sabanés, han inaugurat avui les noves instal·lacions de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot situades al carrer València d’Artesa de Segre. A l’acte també hi ha participat el delegat del Govern a Lleida, Antoni Balasch; el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, i el delegat dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.
 
La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot es va crear l’any 1985 i estava ubicada en un espai de 110m2 al carrer de les Escoles. Amb el trasllat, la biblioteca guanya 553m2 d’espai ja que a la nova ubicació disposa de 663m2. La nova seu s’ubica al Cubtural, un edifici polivalent  de nova construcció projectat per TAU. Arquitectura & Enginyeria.
 
L’edifici té una superfície de 729m2. A la planta baixa de l’immoble hi ha els serveis d’informació i préstec, l’àrea de música,  la de novetats i un espai d’activitats. A la primera planta s’ubiquen l’àrea de fons general, la zona infantil i l’espai de treball intern. La Biblioteca disposa d’accés públic a internet i zona wi-fi. A banda de la Biblioteca, el nou edifici també disposa d’una sala polivalent i acull l’Escola de Música, la Ràdio Local, la revista La Palanca i el Grup de Teatre.
 
El canvi d’instal·lacions ha suposat també la inversió de 114.250 € per renovar els fons que havien quedat obsolets. Actualment la biblioteca disposa de 18.000 volums, 3.300 audiovisuals, 39 subscripcions a revistes i 3 a diaris.
 
La Biblioteca forma part del sistema de lectura pública de Catalunya i rep el suport de la Central de Biblioteques de Lleida.
 
El cost total de la Biblioteca (construcció, mobiliari, equipament, senyalització, equipament informàtic i fons documental) ha estat d’1.150.826,12 €, aportats per les següents administracions:
  • Generalitat de Catalunya: 712.959,75 €
  • Ajuntament d’Artesa de Segre: 283.545,99€
  • Unió Europea: 83.820,38€
  • Diputació de Lleida: 70.500 €