Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen tres homes per sostreure telèfons que s'enviaven per correu postal

query_builder   13 abril 2013 09:47

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen tres homes per sostreure telèfons que s'enviaven per correu postal

. Un dels detinguts es quedava amb els paquets que havia de repartir i els altres dos arrestats venien els objectes sostrets
 
. Els agents han pogut recuperar 13 telèfons dels 65 aparells de telefonia que s’havien robat
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra  de la Unitat Territorial d’Investigació de Girona van detenir el passat 10 d’abril tres homes com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni. Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Badalona,  són:
 
- Luis R.M, de 35 anys, per un delicte d’apropiació indeguda
- Agustín G.M, de 29 anys, per un delicte de receptació
- Adolfo A.C, de 27 anys, per un delicte de receptació
 
La investigació s’inicia el mes de maig de 2012 quan des de la delegació de Correus a Catalunya es van posar en coneixement de la policia uns fets que s’estaven produint al Centre de Tractament Postal de Girona des de feia alguns mesos. En la denúncia es detallava que alguns dels paquets postals que contenien terminals de telefonia mòbil no arribaven al seu destí.
 
Les indagacions realitzades pels investigadors van permetre establir que darrera dels robatoris podria haver-hi algú encarregat del lliurament dels paquets i posteriorment es va determinar que aquesta persona era Luis R.M, que treballava de conductor en una empresa subcontractada per Correus. Luis R.M., cobria rutes de transport d’embalatges de telefonia mòbil de diversos operadors i segons ha corroborat la investigació el detingut sostreia els dispositius mòbils en alguns dels itineraris que tenia planificats.  
 
Amb la intenció de no aixecar sospites i atenent al gran nombre de trànsits de paqueteria postal de terminals de telefonia mòbil que realitzava,  Luis R.M realitzava les apropiacions de forma espaiada, amb l’objectiu que ningú parés atenció en la desaparició d’alguns d‘aquests embalatges.
 
Un cop sostrets, els entregava a Agustín G.M i aquest amb a Adolfo A.C, feien d’intermediaris i els venien amb posterioritat al mercat negre. Els detinguts intentaven vendre els terminals entre la xarxa de familiars, amics i coneguts i també en alguns basars i botigues de Badalona i del districte de Ciutat Vella a Barcelona.
 
Un cop identificats els presumptes autors dels fets i determinada la seva activitat il·lícita, els agents van establir un dispositiu el passat 10 d’abril per poder-los detenir. Es van fer entrades i escorcolls a Badalona als tres domicilis dels imputats i es van poder recuperar dos dels telèfons mòbils, que s’afegien als onze que ja s’havien recuperat amb anterioritat, a partir de les diverses indagacions policials.
 
Els detinguts van reconèixer els fets en declaració policial i dos d’ells van passar ahir divendres a disposició judicial i han quedat amb llibertat amb càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 13 d’abril de 2013