Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí presenta a Madrid dues propostes sobre oli d'oliva i llet per als escolars de la Unió Europea

La intervenció ha tingut lloc en el decurs del Consell Consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris

query_builder   15 abril 2013 16:44

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí presenta a Madrid dues propostes sobre oli d'oliva i llet per als escolars de la Unió Europea

La intervenció ha tingut lloc en el decurs del Consell Consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha assistit aquest migdia, a Madrid, al Consell Consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris, presidit pel ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, amb la participació dels consellers d’Agricultura de les diverses comunitats autònomes.
 
En el decurs de la reunió, el conseller Pelegrí, actual president de de l’Assemblea de Regions Europees Productores de Fruites, Llegums i Hortalisses (AREFLH), ha presentat dues propostes, que tenen el suport d’aquesta organització, per a l’ampliació del Pla de consum de fruita a les escoles.
 
Aquestes propostes consisteixen en dos punts concrets. En primer lloc, l’ampliació del Pla de consum de fruites i verdures a les escoles amb la incorporació, en el seu marc general, de l’oli d’oliva, tenint en compte els beneficis per a la salut d’aquest producte. I en segon lloc, la posada en marxa, de manera diferencial al Pla, però paral·lelament a aquest, d’un Programa de consum de llet a les escoles.
 
El Pla de consum de fruites a les escoles forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.
 
Aquest Pla es va iniciar l’any 2008 i és el quart any consecutiu que es desenvolupa a Catalunya. Té suport financer europeu i del DAAM, amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut, i d’AFRUCAT, que s’encarrega del subministrament de la fruita a les escoles.
 
Enguany, participen en aquest Pla 346.000 alumnes i 1.431 escoles, cosa que representa un 25% més d’alumnes respecte del curs anterior. El pla es va iniciar el mes de novembre de 2012 i s’ha reiniciat aquest mes d’abril fins al juny de 2013. Es preveu que es distribuiran 560 tones de fruita (poma, pera, mandarina, taronja, raïm, maduixot, plàtan, cirera i albercoc).
 
Durant el curs 2012/2013, s’hi destinaran 1,28 milions d’euros. En total, des del curs escolar 2009-2010, s’han destinat més de 5,5 milions d’euros a fomentar el bon consum de fruita entre els més menuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.