Educació

Ensenyament i la Fundació Bofill posen en marxa el programa Escoles Magnet

Centres educatius subscriuen una aliança amb institucions de referència per a la seva millora i innovació

query_builder   17 abril 2013 13:25

event_note Nota de premsa

Ensenyament i la Fundació Bofill posen en marxa el programa Escoles Magnet

Centres educatius subscriuen una aliança amb institucions de referència per a la seva millora i innovació

 

  • El programa Escoles Magnet suposarà l’aliança d’institucions de referència del país amb escoles i instituts
 
  • El secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Joan Mateo, i el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, han presentat avui el projecte a l’Escola Josep Maria de Sagarra, un dels centres participants
Foto petita
El Departament d'Ensenyament i la Fundació Jaume Bofill posen en marxa el programa Escoles Magnet. Es tracta d’un projecte d’aliances per a l’èxit educatiu que promou la innovació de centres educatius amb institucions de referència. Aquest matí, el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, han presentat el programa.
 
Les Escoles Magnet suposarà l’aliança de centres educatius amb institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, arts visuals i plàstiques, música, escèniques, etc.). En aquesta primera experiència, que es posarà en marxa el proper mes de setembre, hi participaran 3 escoles i un institut catalans, i les següents institucions de referència: Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Institut de Ciències del Mar i Televisió de Catalunya.
 
L’objectiu del programa és la transferència de coneixement d’aquelles institucions punteres i d’excel·lència als centres, que seran qui aplicaran els coneixements adquirits de forma transversal entre les diferents competències bàsiques. Segons ha declarat Joan Mateo, és destacable el compromís tant dels centres educatius com de les institucions implicades: “les institucions mostren compromís amb la comunitat i això és important, i alhora calen també escoles amb potencial de millora, amb innovació i amb compromís de l’equip directiu i docent per tal d’agafar el repte”.
 
El programa Magnet s’iniciarà amb les següents aliances:
-       Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
-       Escola Eduard Marquina (Barcelona) amb l’Institut de Ciències del Mar.
-       Escola Roser Capdevila (Sant Joan Despí) amb Televisió de Catalunya.
-       Institut Broggi (Barcelona) amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
 
Un altre dels objectius del projecte és aconseguir que les escoles implicades siguin referència en el seu entorn, tant per les famílies com per la resta de la comunitat educativa. El secretari de Polítiques Educatives ha afegit que “el Departament d'Ensenyament està orgullós de les escoles que s’han afegit al projecte, agraït a les empreses i institucions implicades i convençut que aquest projecte té un gran recorregut”.
 
Per tal de posar en marxa el Magnet ja fa mesos que les institucions de recerca estan en contacte permanent amb les escoles, i els docents dels centres estan rebent formació adequada per a afrontar els quatre anys que durarà l’aliança entre l’escola i la institució.
 
 
17 d’abril de 2013
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia acte

Fotografia acte
JPG | 6240