Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Conveni de col·laboració entre el Departament d'Agricultura i AFRUCAT per a la distribució de fruita a les escoles

S'emmarca dins del Pla de consum de fruita del curs escolar 2012-2013

query_builder   17 abril 2013 16:55

event_note Nota de premsa

Conveni de col·laboració entre el Departament d'Agricultura i AFRUCAT per a la distribució de fruita a les escoles

S'emmarca dins del Pla de consum de fruita del curs escolar 2012-2013

Un moment de la signatura
Un moment de la signatura
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha signat aquesta tarda a Barcelona, un conveni de col·laboració  entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Associació Catalana d’Empreses de Fruita i Hortalisses (AFRUCAT), amb l’objectiu de completar la promoció i distribució de fruites a centres educatius dins del Pla de consum de fruita en el curs escolar 2012-2013. Per part d’AFRUCAT han signat el conveni el seu president. Vicente Yepes,, en nom i representació de l’entitat.
 
Aquest acord té com objectiu donar continuïtat a la promoció i el subministrament de fruites i hortalisses fresques, del tipus, qualitat i amb la freqüència que es determina en el conveni, als centres educatius assignats que consten a l’annex 1 del text, fins al 30 de juny de 2013.
 
La quantitat de fruita a lliurar a cada centre educatiu es calcularà en funció del nombre de nens i del nombre de dies que es realitza el subministrament.. Juntament amb el producte, AFRUCAT farà arribar als centres educatius la documentació relativa al Pla de consum de fruita que els lliurarà el DAAM: cartell informatiu, díptic i enquesta de consum.
 
El Pla de consum de fruites a les escoles forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.
 
Aquest Pla es va iniciar l’any 2008 i és el quart any consecutiu que es desenvolupa a Catalunya. Té suport financer europeu i del DAAM, amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut, i d’AFRUCAT, que s’encarrega del subministrament de la fruita a les escoles.
 
Enguany, participen en aquest Pla 346.000 alumnes i 1.431 escoles, cosa que representa un 25% més d’alumnes respecte del curs anterior. El Pla es va iniciar el mes de novembre de 2012 i s’ha reiniciat aquest mes d’abril fins al juny de 2013. Es preveu que es distribuiran 560 tones de fruita (poma, pera, mandarina, taronja, raïm, maduixot, plàtan, cirera i albercoc).
 
Durant el curs 2012/2013, s’hi destinaran 1,28 milions d’euros. En total, des del curs escolar 2009-2010, s’han destinat més de 5,5 milions d’euros a fomentar el bon consum de fruita entre els més menuts.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la signatura

Moment de la signatura 3505