Salut

Augmenta un 20% la presència de fruita i un 17% la d'hortalisses en els àpats escolars de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   17 abril 2013 19:40

event_note Nota de premsa

Augmenta un 20% la presència de fruita i un 17% la d'hortalisses en els àpats escolars de l'Alt Pirineu i Aran

L’Agència de Salut Pública i el Departament d’Ensenyament presenten a Tremp les dades en relació a les condicions higièniques i sanitàries de cuines i menjadors
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, juntament amb el Departament d’Ensenyament, han presentat a Tremp les dades en relació a les condicions higièniques i sanitàries de les cuines i menjadors i també dades sobre la qualitat de les programacions dels menús servits. L’acte, que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal del Pallars, ha estat inaugurat per la Directora dels Serveis Regionals de l’ASPCat a l’Alt Pirineu i Aran, Mercè Bieto.
 
A continuació s'han exposat els resultats del programa de control de restauració col·lectiva social que es fa cada any per garantir les condicions de les instal·lacions, la higiene dels processos i dels autocontrols així com també els resultats del programa de revisió de menús escolars que s’ha portat a terme durant els dos darrers anys. Els informes sobre la qualitat de les programacions del menús han estat elaborats per un equip de nutricionistes de l’ASPCat. Pel què fa als resultats del control oficial destaca el bon estat higienicosanitari de les instal·lacions així com la correcta manipulació i processat dels aliments. Tanmateix, els experts han explicat que cal millorar la implantació dels autocontrols principalment en els menjadors de petita capacitat.
 
En relació a les programacions de menús es pot destacar l’elevat nombre de centres que hi han participat (94%) on 2.899 alumnes hi realitzen l’àpat de migdia. Pel que fa a l’anàlisi de les freqüències de consum, destaca l’elevat percentatge de compliment de les freqüències recomanades d’arròs, llegums i verdura en els primers plats. L’oli utilitzat per amanir és el d’oliva en un 97% dels casos. Dels canvis observats cal destacar un augment important del consum de fruita (+20%) i d’hortalisses (+17%).
 
Aquests programes s’han pogut realitzar gràcies a la participació i col·laboració de diversos professionals i agents implicats: els equips territorials de Salut Pública, professionals del programa de Salut i Escola, la Diputació, els municipis, els consells comarcals, els centres educatius, les empreses de restauració i les Associacions de Mares i Pares.