Territori

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Viladecans i l'empresa Neinver presenten un nou centre comercial outlet

query_builder   18 abril 2013 10:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Viladecans i l'empresa Neinver presenten un nou centre comercial outlet

 
  • L’Institut Català del Sòl ha venut una parcel·la de 75.000m2 a Neinver al municipi del Baix Llobregat, a la zona d’activitat econòmica de Ca n’Alemany
 
  • El nou espai comercial, Viladecans The Style Outlets, de 25.000m2 preveu obrir les seves portes l’últim quadrimestre del 2015 i generar fins a 1.000 llocs de treball nous
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Santi Vila, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el Country Manager España de l’empresa Neinver, Eduardo Ceballos, han presentat aquest matí el projecte comercial que s’ubicarà a Viladecans.
 
L’empresa Neinver, el segon operador europeu d’outlets, obrirà durant l’últim quadrimestre de 2015, al sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, un complex comercial sota el concepte outlet amb aproximadament 150 botigues de primeres marques internacionals i nacionals amb descomptes mínims del 30%.
Imatge1
Una de les característiques claus d’aquest projecte és la seva ubicació, entre la C-32 i la via del ferrocarril, a només 10 minuts del centre de Barcelona, l’aeroport internacional del Prat i el port marítim.
 
El nou espai comercial impulsat per Neinver, amb el nom Viladecans The Style Outlets, pretén convertir-se en un nou punt d’atracció turística i dinamització comercial de l’àrea metropolitana de Barcelona, que també podrà beneficiar altres activitats econòmiques de l’entorn.
 
A més, el complex de Neinver suposarà una empenta important pel mercat de treball del Baix Llobregat amb la creació de prop de 1.000 llocs, que s’afegiran als més de 500 previstos per Desigual a la mateixa zona. Aquesta multinacional catalana ja va anunciar fa uns mesos la construcció de la seva nova plataforma logística mundial.
 
El projecte
 
L’Institut Català del Sòl ha venut una parcel·la de 75.000m2 a Neinver on hi desenvoluparà un projecte outlet de 25.000m2. La construcció d’aquest centre suposarà una inversió de 80 milions d’euros.
 
Neinver és el segon operador d’outlets d’Europa (Rànquing ICSC 2012), líder en la gestió d’outlets a Espanya i Polònia, i una de las principals companyies immobiliàries internacionals que centra la seva activitat en les àrees de desenvolupament, gestió d’actius i gestió de fons. Actualment, té 15 centres oberts en 6 països europeus (Espanya, Itàlia, Polònia, Portugal, Alemanya i França) sota les marques Factory i The Style Outlets que sumen més de 312.000m2 de superfície i on s’hi ubiquen 800 marques comercials de prestigi. Els centres outlet gestionats per Neinver han experimentat un creixement mitjà sostingut durant els darrers anys tant en visites (+/-8%) com en vendes (+/-10%) el que reforça l’èxit de la seva gestió així com la maduresa i l’estabilització del concepte outlet en Europa.
 
 
Procés d’urbanització
 
Prèviament a la instal·lació d’aquesta empresa, el Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’Incasòl, acabarà la urbanització del sector Ca n’Alemany, que inclou una nova connexió amb la C-32 amb la construcció d’un viaducte.
 
En primer lloc, és necessari desviar el trànsit de l’actual sortida 52-Viladecans Sud de la C-32 que ha de ser substituïda pel nou viaducte, i construir un accés provisional pel carrer Antonio Machado. Aquesta obra es començarà a construir el proper mes de maig.
 
Paral·lelament, s’ha iniciat el procés d’adjudicació d’una primera fase de les obres que consistirà en la urbanització de 6,26 hectàrees (PA-02) i la construcció del viaducte que serà l’accés definitiu al sector des de la carretera C-32. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 11,5 MEUR i un termini d’execució d’un any per la qual cosa és previst que les obres acabin el mes d’agost de l’any 2014.
 
El viaducte principal, que transcorre per sobre de la balsa de laminació, té una longitud total de 180 metres, amb tres pilars intermedis. La plataforma del pont està formada per quatre carrils, dos per a cada sentit de circulació (de 18 metres d’amplada).
Imatge2
Poc abans de finalitzar aquesta fase, durant el primer trimestre de 2014, es preveu que es puguin iniciar les obres principals d’urbanització de 42,39 hectàrees (PPU-01) on s’hi instal·larà l’outlet de Neinver. Aquestes obres tindran un pressupost aproximat de 20,6 MEUR i està previst que finalitzin durant el quart trimestre del 2016. Les obres d’urbanització del sector, preveuen l’execució d’una balsa de laminació de 90.000m3 que en cas d’avingudes absorbirà les aigües de la riera de Sant Llorenç i recollirà les aigües pluvials de la urbanització.
 
La urbanització del sector donarà continuïtat a la trama urbana de Viladecans potenciant la carretera de la Vila com un passeig urbà que la uneix amb el complex Vilamarina i el centre urbà.
 
 
 
 
 
 
 
 
Calendari d’obres
Inici
Final
Pressupost
 
Urbanització sortida provisional C-32
 
 
maig 2013
 
agost 2013
 
461.282 euros
 
Urbanització PA-02
 
 
juliol 2013
 
maig 2014
 
3,8 MEUR
 
Construcció viaducte
 
 
agost 2013
 
agost 2014
 
7,7 MEUR
 
Urbanització PPU-01
 
 
1er trimestre 2014
 
4rt trimestre 2016
 
20,6 MEUR
 
 
Nou espai d’activitat econòmica al Baix Llobregat
 
Ca n’Alemany ocupa una superfície triangular de 55 hectàrees emmarcada per l’autovia C-32 i la línea de ferrocarril de la RENFE. El seu emplaçament immillorable i l’accés a les principals infraestructures de la zona el connecten en només 10 minuts amb l’aeroport del Prat i amb el centre de Barcelona i el seu port, un dels més actius del Mediterrani. L’estació del tren, situada a l’extrem del sector, facilitarà l’accés al nou espai comercial.
Imatge3
El complex d’outlet de Neinver i la nova plataforma logística europea de Desigual, amb una inversió prevista de 150 MEUR, convertiran Ca n’Alemany en un nou referent d’activitat econòmica de l’àrea metropolitana i donarà un gran impuls a l’economia del Baix Llobregat.
 
El consorci DeltaBCN que impulsa tota l’operació va ser constituït l’any 2006 amb l’objectiu de promoure un parc aeroespacial i de la mobilitat en aquest sector però, en un moment de forta crisi com l’actual, l’opció del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Viladecans ha estat la de potenciar aquelles iniciatives que afavoreixen el creixement econòmic i un avanç en la reducció de l’atur.

4  

Fitxers adjunts

Imatge 1

Imatge 1
JPG | 502

Imatge 2

Imatge 2
JPG | 259

Imatge 3

Imatge 3
JPG | 447

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1520