Justícia

El conseller Gordó recorda que "ni el poble d'Israel té l'origen el 1948, ni Catalunya amb la Constitució de 1978"

El titular de Justícia participa en els actes de celebració del 65è aniversari de la proclamació de l'Estat d'Israel

query_builder   21 abril 2013 18:28

event_note Nota de premsa

El conseller Gordó recorda que "ni el poble d'Israel té l'origen el 1948, ni Catalunya amb la Constitució de 1978"

El titular de Justícia participa en els actes de celebració del 65è aniversari de la proclamació de l'Estat d'Israel

Imatge del conseller en un dels estands
El conseller conversa en un dels estands de la fira

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha participat aquest migdia en els actes del 65è aniversari de la proclamació de l'Estat d'Israel, organitzats per la comunitat jueva a l'escola Hatikva de Valldoreix. El conseller, que ha estat acompanyat en tot moment per Uriel Benguigui, president de la Fundació Keren Hayesod de Barcelona, ha adreçat unes paraules als assistents a aquests actes, en les quals ha recordat que "ni el poble d'Israel té l'origen el 1948, ni Catalunya amb la Constitució de 1978". En aquest sentit, Gordó ha posat de manifest que "som més que el que diuen les lleis. Som un poble amb ànima i amb territori, perfectament identificable entre els pobles del món".

 

En el seu parlament, el titular de Justícia ha fet una menció especial a la capacitat d'Israel en el desenvolupament de nous productes i tecnologies en els sectors més dinàmics i ha posat de manifest que les seves empreses i productes competeixen en els sectors amb major contingut tecnològic, com ara comunicacions, informàtica, productes farmacèutics i biotecnologia, entre d'altres. "Raó per la qual -ha explicat Gordó- ha rebut la denominació de Start-up nation, que fa al·lusió a la seva capacitat de creació de noves empreses amb fort contingut tecnològic", per referir-se després a la voluntat del poble de Catalunya de ser també una Start-up nation, "un país on invertir si es busca progrés, innovació, tecnologia i excel·lència".

 

Durant la seva visita als actes de celebració de l'aniversari d'Israel, conegut com a Yom Haatzmaut, el conseller de Justícia ha aprofitat per conèixer els productes i serveis dels diferents estands de la petita fira organitzada amb motiu de la diada i per degustar alguns productes típics del país.