Bombers

Els Bombers de la Generalitat rescaten un escalador accidentat a Beuda (Garrotxa)

query_builder   21 abril 2013 15:58

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten un escalador accidentat a Beuda (Garrotxa)

 
·                 L’home ha estat evacuat a l’Hospital Doctor Trueta en estat greu
 
·                 A la Val d’Aran s’han realitzat dos rescats més
 
Els Bombers de la Generalitat han realitzat un rescat de muntanya aquest matí a Beuda (Garrotxa). L’avís de l’accident l’ha donat un testimoni a les 11.47 hores, quan ha vist que un home que escalava la zona del Castellot s’ha precipitat des d’una alçada d’uns 15 metres i ha caigut a terra.
 
El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat han arribat al lloc amb helicòpter, ja que l’accés per terra era més dificultós. A més a més, s’han activat quatre dotacions per donar suport al dispositiu, així com d’altres unitats del GRAE.
 
Els Bombers han realitzat la maniobra amb la grua de l’helicòpter per rescatar la víctima i li han fet la primera assistència sanitària, amb immobilització i sedació. Després han evacuat l’home i l’han transferit a l’helicòpter del SEM, que l’ha traslladat a l’Hospital Doctor Trueta de Girona.
 
El ferit, un home de 42 anys del qual es desconeix el veïnatge, presentava traumatismes, varies fractures i pneumotòrax. El seu estat és greu.
 
Rescat d’una esquiadora a Vaquèira (Val d’Aran)
 
A les 11.45 hores s’ha rebut l’avís d’un accident d’esquí a Vaquèira, Naut Aran. Han treballat el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Pompièrs d’Aran amb l’helicòpter. L’accidentada, una noia de 15 anys, ha estat rescatada i evacuada a l’Hospital de Vielha amb possible fractura de malucs i una forta contusió al genoll.
 
Home accidentat a Naut Aran (Val d’Aran) mentre feia una travessa
                                        
Poc després de la una del migdia el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Pompièrs d’Aran amb l’helicòpter han dut a terme un altre rescat de muntanya, en aquets cas a la zona de Bacivèr (Naut Aran), on un home ha caigut mentre realitzava una travessa de muntanya. L’accidentat, de 42 anys i veí de Vielha, ha estat evacuat a l’Hospital de Vielha amb possible fractura de tíbia.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 21 d’abril de 2013
16.00 hores