Educació

Corals

La consellera d'Ensenyament ha afirmat que "les tradicions ens permeten saber qui som i on som"

· La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions avui al matí a Sant Cugat durant la Trobada de Corals de Secundària

query_builder   22 abril 2013 13:51

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament ha afirmat que "les tradicions ens permeten saber qui som i on som"

· La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions avui al matí a Sant Cugat durant la Trobada de Corals de Secundària

Trobada Corals
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assistit aquest matí al primer concert de la XIX edició de la Trobada de Corals de Secundària, que s’ha dut a terme a Sant Cugat del Vallès i en què hi han participat prop de 500 alumnes de deu centres educatius. Durant els parlaments, la titular d’Ensenyament ha afirmat que “les tradicions permeten saber qui som i on som” i que “el més bonic d'avui és que estem creant una vivència: trobar-vos de diferents centres amb una sola veu”.
 
La consellera Rigau, que ha assenyalat que la trobada “l'any vinent farà 20 anys”,  ha dit que “tots els catalans, de totes les edats, ens mantindrem al servei del poble, i el cant i la llengua seran el nostre passaport”. Rigau ha agraït als centres i als directors el fet de continuar la tradició i ha dit a l’alumnat que “el país estarà en les vostres mans i hem de ser capaços de tirar endavant”. També ha destacat que “a Catalunya no tenim petroli ni carbó, però les energies les tenim les persones i, si les sabem conrear, el país tirarà endavant”.
 
En aquesta XIX edició de la Trobada de Corals de Secundària hi participaran més de 4.000 joves de tot Catalunya. La novetat d’aquest any és que es durà a terme de forma descentralitzada. Els diferents concerts tindran lloc entre el 22 d’abril i el 16 de maig, i els centres participants estaran agrupats per zones geogràfiques amb la intenció d’apropar la Trobada a tot el país. Tal com ha explicat la consellera Rigau, “avui podem dir que ens hem reinventat escampant-nos pel territori. És una mostra més és que dels problemes en poden sortir coses bones “.
 
A Barcelona es faran quatre concerts a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. Els centres que hi participaran provenen de Barcelona ciutat, i les següents comarques Maresme, Vallès Oriental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Osona, Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès. Es faran dos concerts el dimecres 24 d’abril, el primer a les 10h15 i el segon a la 13h30. El altres dos es faran l’endemà, dijous dia 25 d’abril a les mateixes hores.
 
Els centres de les comarques de Tarragona faran el seu concert a l’Auditori Josep Carreras a Vila-seca. Els alumnes que hi participen són dels Serveis Territorials de Tarragona i de les Terres de L’Ebre. El concert tindrà lloc el dijous 9 de maig a les 17h de la tarde.
 
L’alumnat de les comarques gironines en reunirà per fer el seu concert a Figueres al Teatre El Jardí. L’acte tindrà lloc el dia 15 de maig, a les 11h15 del matí.
 
I els alumnes de les comarques de Lleida, juntament amb dos centres andorrans, faran el concert al Pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques. Aquest concert tanca la Trobada i tindrà lloc el dijous 16 de maig a les 11h30 del matí.
 
Tots els concerts interpretaran el mateix repertori, que començarà per la peça “Va, pensiero” de Giuseppe Verdi. Les corals també cantaran “Tens un amic”, cançó de Carol King versionada en català pel grup Gossos; “Que tinguem sort”, de Lluís Llach; “Els Segadors”, l’himne nacional de Catalunya; i “El cant de trobada”, de Constantí Sotelo. Com l’edició anterior, els concerts acabaran amb la cançó popular escosesa: “L’hora del adéus”. A Sant Cugat hi han afegit un poema de Salvador Espriu de l’obra “La Pell de brau”.
 
 
22 de abril de 2013

2  

Imatges

Trobada de Corals (1)

Trobada de Corals (1) 4039

Trobada de Corals (2)

Trobada de Corals (2) 3716