Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

govern

Pelegrí: "L'èxit de la cuina catalana no s'hauria produït sense l'existència d'un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat"

query_builder   22 abril 2013 14:21

event_note Nota de premsa

Pelegrí: "L'èxit de la cuina catalana no s'hauria produït sense l'existència d'un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat"

Moment de la cloenda
Moment de la cloenda
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha presidit la cloenda del primer seminari sobre Cuina Catalana, Bé Cultural Immaterial d’Interès Nacional (BCIIN).
 
Aquest seminari, organitzat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona (UB),  té per objectiu potenciar la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014.
 
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha afirmat que aquesta campanya ha d’arribar a tota la ciutadania, perquè “al voltant del fet culinari hi som tots: tots seiem a taula per menjar, per compartir un moment i per gaudir i experimentar amb els sabors”.
 
Aquesta distinció representarà un reconeixement tant nacional com internacional i significarà un important impuls per a tots aquells sectors vinculats a la cuina i a la gastronomia. Segons Pelegrí “l’èxit de la cuina catalana no s’hauria produït sense l’existència d’un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat. La nostra cuina és reflex del què cultivem i criem aquí, és una comunió dels esforços dels nostres pagesos, ramaders i pescadors”. 
 
La cuina tradicional comença al camp, a dit el conseller, i en el nostre país, un no s’entén sense l’altre i ambdós han viscut una clara revolució qualitativa que triomfa arreu del món. Els productors han apostat per la qualitat i la innovació, per crear productes amb un alt valor afegit; els cuiners han contribuït a recuperar i revaloritzar el nostre patrimoni agroalimentari i han ajudat  a posicionar tant Catalunya com els seus productes als mercats internacionals més exigents.
 
El conseller, però, ha explicat que encara hi ha molt camí per recórrer tot i que s’estant observant canvis importants, com és el fet que els productes de proximitat i de valor afegit certificats estan guanyant pes en el cistell de la compra.
 
Per tot plegat, el responsable de l’Administració agrària catalana ha reiterat la importància de sumar-se a aquesta iniciativa perquè “diu molt del nostre caràcter, del nostre compromís amb la qualitat, amb el país i amb la defensa i promoció de les nostres produccions i per extensió de la nostra agricultura”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Imatges

Moment de la cloenda

Moment de la cloenda 3544