Cultura

Més de 270 congressistes participen en la primera jornada del Congrés de la FIAF, que acull la Filmoteca de Catalunya

query_builder   22 abril 2013 18:44

event_note Nota de premsa

Més de 270 congressistes participen en la primera jornada del Congrés de la FIAF, que acull la Filmoteca de Catalunya

  • L’Assemblea General de la FIAF sotmetrà a votació la seva adhesió a la proposta de Guillermo Navarro i Tacita Dean perquè es declari la pel·lícula cinematogràfica patrimoni de la UNESCO
  • Demà tindrà lloc la segona part del simposi dedicat a les “Multiversions”
 
El 69è Congrés de la Federació Internacional d’Arxius Fílmics (FIAF), que acull la Filmoteca de Catalunya, ha celebrat avui la seva primera jornada, en la qual han participat més de 270 congressistes. En l’acte de benvinguda al congrés, el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, ha ressaltat  la rellevància del congrés com a plataforma de debat davant dels canvis tecnològics, i ha destacat la importància i complexitat del fenomen de les pel·lícules que tenen diverses versions, tema central del simposi “Multiversions”, que se celebra avui i demà.
 
En la jornada d’avui el director de fotografia Guillermo Navarro i l’artista visual Tacita Dean, juntament amb altres professionals de l’audiovisual, han demanant a la FIAF que doni suport a la campanya “La pel·lícula cinematogràfica patrimoni universal de la humanitat”,  adreçada a la UNESCO.  La proposta serà sotmesa a votació en l’Assemblea General que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’abril. La jornada s’ha clos amb la sessió del simposi dedicada al cinema sonor.
 
 
Programació de demà
Demà, dimarts 23 d’abril, tindran lloc les altres tres sessions del simposi dedicades a les multiversions, en què es debatrà sobre: les censures, els remuntatges i les coproduccions; les restauracions i la conversació, i la catalogació, amb experts de diferents institucions internacionals com Korean Film Archive, Cinémathèque de Toulouse, München Filmmuseum, Imperial War Museum, Eye Film Institute, entre altres.   
 
A partir de les 18 hores, es celebraran les sessions cinematogràfiques, obertes al públic, amb la projecció de Atlantis (August Blom, 1913) i L’Assedio dell’Alcazar (Augusto Genina, 1939).