Oficina del President

Rosa

El president se suma a la campanya "Roses contra l'oblit"

query_builder   23 abril 2013 19:45

event_note Nota de premsa

El president se suma a la campanya "Roses contra l'oblit"

  • El cap de l’Executiu i la seva esposa han anat al domicili de Trinidad Martin per entregar-li personalment una rosa
  • Aquesta acció ha format part de tot el programa d’actes que ha fet el president amb motiu de la Diada de Sant Jordi
El president i la seva esposa conversant amb Trinidad Martin
El president i la seva esposa conversant amb Trinidad Martin
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha entregat una rosa a la senyora Trinidad Martin, de 92 anys, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Amb aquest gest, el president s’ha sumat un any més a la campanya “Roses contra l’oblit”, organitzada des de fa 15 anys per l’associació Amics de la Gent Gran, amb la voluntat de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixen milers de persones grans a Catalunya.

El president s’ha desplaçat al domicili de Trinidad Martin per fer-li entrega de la rosa i poder conversar una estona amb ella. Martin va néixer a Terol l’any 1920, tot i que gran part de la seva vida l’ha viscut a Barcelona.


Actes institucionals durant tot el matí
Aquesta acció ha format part de tot el programa d’actes que ha encapçalat el president amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

La jornada ha començat al Palau de la Generalitat amb una declaració institucional del president, en la qual ha convidat a tots els catalans i catalanes a viure amb intensitat aquesta festa, a regalar roses i llibres i a posar la senyera al balcó.

A les 9 del matí, a la capella del Palau, el cap de l’Executiu ha presidit la tradicional missa de Sant Jordi, oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, seguida de la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social que, com cada any, s’instal•len al Pati de carruatges del Palau de la Generalitat. El Cor de Cambra Francesc Valls ha interpretat els Goigs de Sant Jordi.

El programa d’actes ha continuat amb l’audiència de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2012, així com les Dames i Fadrins de les demarcacions catalanes. El president els ha rebut al Palau, acompanyat de la junta de Foment de les Tradicions Catalanes.

A les 11.30 hores, el president Mas ha mantingut una trobada amb Olivier d’Adagay, nebot d’Antoine de Saint-Éxupéry i cogestor de l’entitat Succession Saint-Éxupéry-d’Agay, amb motiu del 70è aniversari de la publicació d’El Petit Príncep. El descendent de Saint-Éxupéry ha lliurat al president Mas un exemplar de l’obra traduït al català per l’editorial Salamandra. El cap de l’Executiu és el president d’honor de la Comissió de la Commemoració a Catalunya del 70è aniversari d’El Petit Príncep, formada per diferents entitats que durant tot l’any faran accions al voltant d’aquesta obra.

Un cop acabats els actes al Palau, el president ha visitat les noves instal·lacions de la llibreria Jaimes, on ha mirat llibres i ha conversat amb diferents ciutadans que han volgut saludar-lo. Seguint la tradició de la Diada, l’esposa del president, Helena Rakosnik, li ha regalat un llibre, en aquest cas “Espriu, eternament”, d’Agustí Pons.