Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura referma el suport del Govern català a l'empresa agroalimentària i a la comercialització de la producció de Catalunya

query_builder   26 abril 2013 18:38

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura referma el suport del Govern català a l'empresa agroalimentària i a la comercialització de la producció de Catalunya

En la inauguració de la botiga d’alimentació Qêviris, del Grup Actel, el conseller Josep Maria Pelegrí ha instat a incrementar el consum i la penetració dels productes catalans a les llars del país
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha inaugurat, aquest tarda, la botiga d’alimentació Qêviris, aliments amb Q de Qualitat Cooperativa, del Grup Actel, a Lleida.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que en l’actual context socioeconòmic de moments difícils, “exemples com el vostre demostren que amb treball, esforç i dedicació podem tirar endavant, créixer, ser més competitius i crear llocs de treball i, en aquesta línia cal dir que Catalunya creix gràcies a empreses com la vostra, que ha esdevingut una de les principals cooperatives de segon grau de l’Estat, i continueu augmentant en dimensions, facturació i en totes les vostres seccions, a més de ser també exemple d’expansió territorial, un bon exemple en aquest sector”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha incidit en què tant el Departament com el Govern català “estem al costat de l’empresa catalana, som un país forjat en el treball, i tenim grans oportunitats davant nostre”.
 
Així, el conseller ha destacat que llençar-se al món de la comercialització directa, com fa Actel amb la iniciativa inaugurada avui, és una oportunitat més que permetrà tancar el cercle de la producció fins arribar al consumidor. “Sou protagonistes de tota la cadena agroalimentària. Amb aquesta botiga heu creat quatre llocs de treball, i ens ha de servir per trencar amb el pessimisme existent, amb les pors, desconfiances i interrogants que l’únic que fan es crear més ombres en el camí. El model comercial català és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar. A més, és important que les empreses comercialitzadores, com ho és ara la vostra, es comprometin amb el territori i amb els seus clients”.
 
“Creure en nosaltres, en el nostre potencial ens farà més forts i ens permetrà seguir avançant”, ha afegit Josep Maria Pelegrí, qui ha instat Actel “a creure en vosaltres, en què aquest projecte sortirà endavant. Sóc conscient que hi posareu tota la il·lusió i el treball necessari per a què no es quedi només aquí; i m’agradaria molt poder estar també present quan, més aviat que tard, obriu altres Qêviris a Barcelona, Girona i Tarragona. N’estic convençut perquè tots els productes que oferireu tindran la Q de Qualitat Cooperativa, que cada vegada són més apreciats pels consumidors i que donen suport al teixit corporatiu, posareu en valor i donareu visibilitat a les nostres produccions,  productes de Proximitat, demostrant, així, la gran varietat de productes de la nostra terra. En definitiva, aprofitant així la tendència creixent en què el consumidor valora cada vegada més aquells productes frescos, de proximitat i amb una alta qualitat. Cal incrementar el consum i la penetració dels productes catalans en les llars catalanes, i refermo el ple suport a la nostra potent producció agroalimentària”.
 
El conseller ha clos la seva intervenció felicitant Actel “per la bona feina que esteu realitzant des de fa molts anys”, i ha afegit que “avui és un pas important, però no us quedeu aquí, us queda un llarg recorregut ple d’èxits i de dies com aquest. No deixeu mai de treballar en benefici vostre i per extensió del país”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Un moment de l'acte

Un moment de l'acte 483