Oficina del President

mini

President Mas: "Espero que l'objectiu de dèficit per a Catalunya es confirmi, però a l'alça, perquè per ara no és suficient per ajudar a aixecar el país"

query_builder   26 abril 2013 18:27

event_note Nota de premsa

President Mas: "Espero que l'objectiu de dèficit per a Catalunya es confirmi, però a l'alça, perquè per ara no és suficient per ajudar a aixecar el país"

  • El cap de l’Executiu ha valorat les dades que ha presentat el Govern espanyol al Consell de Ministres d’aquest matí
  • El president ha assegurat que també “a Espanya i a Europa els interessa que Catalunya se’n surti” i per aconseguir-ho “se l’ha d’ajudar i donar-li instruments”
Dinar Grup Soler
El president Mas saludant els treballadors del Grup Soler
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquest migdia que el Govern espanyol hagi augmentat els objectius de dèficits del conjunt de l’Estat perquè significa que els governs autonòmics, i per tant Catalunya, “tindràn una mica més de marge del que estava previst per poder fer tota aquesta política d’ajustament amb més temps”, però ha dit que espera que “aquestes notícies es vagin confirmant, però a l’alça”. “Tal com surten no són suficients de cara al que es necessita per fer la feina d’ajudar a aixecar el país, l’economia i assegurar les polítiques públiques bàsiques que determinen la cohesió social del país”, ha declarat el president.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en el marc de l’acte de celebració del 60è aniversari del Grup Soler, a Sallent. Artur Mas ha assegurat que “els marges són benvinguts”, però ha recalcat que “han de ser suficients perquè el Govern ara té una feina molt important, que és ajudar a aixecar el país” i a fer que “no es trenqui la cohesió social”. I aquest fet, ha assenyalat, passa per “oferir unes polítiques públiques fonamentals” i això “depèn de la capacitat que tingui la Generalitat”.
 
“Si l’economia catalana no se’n surt, Catalunya patirà molt, però tot el sud d’Europa també”, ha assegurat el president durant el seu discurs, perquè si hi ha alguna economia al sud d’Europa que sigui capaç de sortir-se’n ara “també ara és la catalana”. En aquest sentit, Artur Mas ha subratllat que “li interessa a tothom, a Espanya i a Europa, que Catalunya se’n surti”, i perquè ho faci “també se l’ha d’ajudar i donar-li instruments”.
 
El president Mas s’ha tornat a referir a aquest tema en el decurs de l’acte inaugural de la seu de Pimec Catalunya Central, a Manresa, que ha fet aquesta tarda. El cap de l’Executiu ha insistit en què “aquest canvi del 0,7 de dèficit a l’1,2% és una millora però clarament insuficient per a Catalunya, perquè ens obliga a fer uns ajustaments que avui ja no són possibles”. “Catalunya no demana privilegis sinó fer entendre que si no aconseguim posar en funcionament el motor que significa Catalunya, tot el sud d’Europa no se’n sortirà”, ha afegit, i ha reblat “atenció a com es reparteixen els dèficits perquè si no es mimen els motors econòmics principals, tot en queda malmès i ressentit, i un dels principals motors és Catalunya”.
 

1  

Imatges

El president saludant els treballadors del Grup Soler

El president saludant els treballadors del Grup Soler 663