Economia i Hisenda

govern

Mas-Colell considera "decebedora" la distribució dels nous objectius de dèficit fixada pel Govern espanyol

query_builder   26 abril 2013 19:54

event_note Nota de premsa

Mas-Colell considera "decebedora" la distribució dels nous objectius de dèficit fixada pel Govern espanyol

 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha qualificat avui de “decebedora” la distribució global dels nous objectius de dèficit entre administracions públiques anunciada pel Govern espanyol, a l’espera de conèixer l’objectiu definitiu que serà assignat a Catalunya.
 
Mas-Colell ha explicat que, segons el pla de consolidació fiscal presentat avui, el dèficit agregat de l’Administració Central i la Seguretat Social es redueix a la meitat entre 2013 i 2016, “mentre que l’esforç de reducció requerit a les comunitats autònomes es molt superior, ja que implica passar de l’1,2% al 0,2% en el mateix període”. El conseller ha afegit que l’objectiu de  l’1,2% “queda molt lluny del que hem reivindicat repetidament, que és un terç de l’objectiu global”, i ha recordat que la despesa de les comunitats autònomes és “tan o més important” que la realitzada per l’Administració General de l’Estat.
 
Pel que fa a la determinació de l’objectiu de dèficit per a Catalunya, ha destacat que “és una responsabilitat del Govern central”, més enllà de les opinions expressades per les diferents comunitats autònomes en el grup de treball sorgit del Consell de Política Fiscal i Financera.
 
El conseller també ha reivindicat novament un pla “consistent i fort” de provisió de liquiditat que permeti pagar als proveïdors i aplicar la llei de morositat, “aprofitant que l’accés als mercats és bo i que la prima de risc baixa”.
 
Segons Mas-Colell, la senda de consolidació fiscal presentada avui perpetua “la política d’aprimament asimètric” de les comunitats autònomes. “L’expressió aprimament asimètric pot semblar tècnica, però al darrere hi ha que l’administració central no ha anunciat avui cap reducció salarial de funcionaris de l’estat, mentre que nosaltres, aquest any, l’haurem de tornar a aplicar”, ha subratllat.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 80