Bombers

Els Bombers de la Generalitat rescaten els cossos dels dos excursionistes morts a la Cerdanya

query_builder   29 abril 2013 07:40

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten els cossos dels dos excursionistes morts a la Cerdanya

 
Els Bombers de la Generalitat rescataren ahir vespre els cossos sense vida dels dos excursionistes desapareguts ahir a la zona d’Estana, a Montellà i Martinet (Cerdanya). Es tracta de dos homes de 39 anys i veïns de Santa Perpètua de Mogoda.
 
L’avís es va rebre ahir a les 17.51 hores, quan el germà d’un d’ells trucà els serveis d’emergència per alertar de la desaparició. L’operatiu de recerca activat, on participaren  membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del  Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i el suport de 10 vehicles dels Bombers de la Generalitat, va localitzar els cossos pels volts de les 22.00 hores. Els dos homes es trobaven a la Canal de l’Ordiguer, sepultats a un metre de fondària. Els Bombers els van localitzar gràcies als senyals emeses per l’ARVA que portaven. Passades les dues de la matinada, les restes mortals van ser traslladades a la funerària de la Seu d'Urgell.
 
Segons les primeres hipòtesis s’haurien vist sorpresos per una allau de neu, encara que les causes exactes de l’accident no estan determinades. A l’operatiu també intervingueren membres dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, entre d’altres.
 
Cerdanyola del Vallès, 30 d'abril de 2013
07.30 hores