Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura adjudica drets de plantació de vinya de la Reserva a Catalunya

query_builder   29 abril 2013 13:22

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura adjudica drets de plantació de vinya de la Reserva a Catalunya

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar, el 15 de febrer de 2013,  l’Ordre AAM/21/2013 per la qual es regula la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya, i es convocaven 600 hectàrees.
 
Aquesta Ordre obria la concessió de drets de la Reserva a totes les tipologies de viticultors, prioritzant els joves i professionals
 
S’han acollit a la convocatòria un total de 551 sol·licituds per una superfície de 535,4 hectàrees. D’aquestes sol·licituds, 61 corresponen a joves entre 18 i 39 anys incorporats a l’agricultura que han sol·licitat 62,3 hectàrees de drets.
 
La resta de sol·licituds corresponen a Empreses Agràries Prioritàries (EAP), agricultors principals, Societats agràries de transformació i d’altres  viticultors, a què l’Ordre publicada el passat febrer donava entrada, a canvi d’una contraprestació econòmica, en funció de la categoria de viticultor a la qual pertanyen.
 
Les comarques per a les quals ha estat sol·licitada major superfície a plantar són l’Alt Penedès, la Terra Alta, Alt Camp i Conca de Barberà.
                                               
                                               
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.