Oficina del President

El president Mas, en la presentació del Gran Premi de Fórmula 1 del Circuit de Catalunya

President Mas: "La Fórmula 1 ens fa ser més atractius com a país, i com més ho siguem, menys atur tindrem"

query_builder   29 abril 2013 13:43

event_note Nota de premsa

President Mas: "La Fórmula 1 ens fa ser més atractius com a país, i com més ho siguem, menys atur tindrem"

Presentació del Gran Premi de Fórmula 1
 
 
·        El cap del Govern ha presidit aquest migdia l’acte de presentació del Gran Premi de Fórmula 1 del Circuit de Catalunya
 
·        Artur Mas ha anunciat la constitució, demà, del clúster de la indústria de l’automoció de Catalunya, amb l’objectiu de reforçar la competitivitat del sector
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advocat aquest migdia per “donar continuïtat i suport” a esdeveniments com la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit “perquè és una manera de lluitar contra l’atur i és el que el país necessita”. “Com més atractius siguem des de tots els punts de vista, menys atur tindrem, i una manera és organitzar aquest Gran Premi, que genera activitat econòmica i creació d’ocupació”, ha afirmat.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que aquest esdeveniment esportiu representa 60 M€ de moviment econòmic només a Barcelona, i fins a 120 M€ per a Montmeló, Granollers i el conjunt de Catalunya; i més enllà del Gran Premi, l’impacte general del Circuit durant tot l’any suposa més de 150 M€. Una activitat econòmica, ha dit el president “que fa bullir l’olla i això vol dir feina, que és el més important que tenim per endavant”.  
 
Artur Mas ha fet aquestes afirmacions en el decurs de l’acte de presentació del Formula 1 Gran Premio de España 2013, cursa que se celebrarà al Circuit de Catalunya, a Montmeló, els propers dies 10, 11 i 12 de maig. La presentació ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i hi han participat també l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera; l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil; el president del RACC, Sebastià Salvadó, i el secretari genera de l’Esport, Ivan Tibau, entre altres autoritats.
 
El president Mas ha enumerat en la seva intervenció els motius que expliquen l’èxit d’un Circuit de Catalunya “fonamentat, sòlid i reconegut a nivell internacional”; un d’ells, ha dit, és “perquè en el seu moment el RACC i la Generalitat van fer una aposta decisiva per aquesta instal·lació i l’aposta s’ha mantingut de manera continuada”; un altre, “per la implicació dels ajuntaments del territori, defensant-lo i ajudant-lo”, i també “perquè la ciutat de Barcelona, a través del seu Ajuntament ha fet una aportació molt valuosa no només econòmica sinó d’associació del seu nom al Circuit” i, avui en dia, ha subratllat el president, “a nivell internacional, el nom de la capital és àmpliament reconegut i prestigiat, i això fa que Catalunya sigui també més coneguda al món”.
 
El cap de l’Executiu, però, ha volgut també subratllar la importància que han tingut per a la continuïtat del Gran Premi els recursos obtinguts amb la implantació de la taxa turística per part del Govern. “Quan es creen aquests tipus d’instruments, normalment hi ha molta polèmica, però després es demostra que els que els tenen poden fer front a esdeveniments d’aquesta magnitud, sobretot en aquests moments d’ajustos a tot arreu”, i ha recordat que aquesta taxa la paguen els visitants i és una fórmula que s’aplica a molts països d’Europa.
 
Artur Mas ha destacat en el seu discurs la coincidència d’aquest Premi amb la celebració del Saló de l’Automòbil, que constata, ha dit, la importància d’aquest sector a Catalunya, i ha aprofitat la seva intervenció per anunciar que demà, dimarts, es constituirà el clúster de l’automòbil de Catalunya. Amb aquest clúster, el president ha afirmat que es vol donar suport a “un sector que a casa nostra té molt de pes, que dóna molts llocs de treball i molta activitat econòmica, i ens fa atractius en un moment en què la nostra indústria automobilística torna a guanyar competitivitat, i això és l’anunci de futura activitat i futur llocs de treball”.
 

2  

Imatges

El president Mas en la presentació

El president Mas en la presentació 683

Foto dels participants

Foto dels participants 853