Salut

Presentació del curs en línia de Qualitat i Seguretat dels Pacients

query_builder   30 abril 2013 19:46

event_note Nota de premsa

Presentació del curs en línia de Qualitat i Seguretat dels Pacients

El curs s’emmarca en el procés d’acreditació de centres
Presentació del curs
 
Ahir dilluns 29 d’abril a la tarda es va presentar a la Sala d’Actes del Departament de Salut el curs en línia de Qualitat i Seguretat dels Pacients per a les organitzacions sanitàries de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Salut conjuntament amb l’Institut Català de la Salut, la Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.
 
El curs va dirigit a professionals de les organitzacions sanitàries de tots els àmbit assistencials per proporcionar uns coneixements bàsics en qualitat i seguretat dels pacients. El curs pretén facilitar els objectius marcats pel Pla de Salut 2011-2015 de "promoure les polítiques de seguretat i qualitat clínica". A més, també segueix la línia de la directiva europea 24/2011 sobre drets dels pacients a l’assistència sanitària transfronterera que entra en vigor el proper mes d’octubre.
 
Per altra banda, el nou curs recolza els requeriments del Model d’acreditació de centres d’atenció aguda, d’atenció primària, de centres sociosanitaris i de salut mental, que determinen que els treballadors d’aquestes organitzacions han de rebre formació bàsica en qualitat, millora contínua i seguretat dels pacients.
 
En l’acte de presentació hi ha intervingut la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut, Roser Vallès, que ha explicat que projectes col·laboratius d’aquest tipus "donen exemple" i "marquen el camí a seguir en l’aprofitament de sinèrgies amb organitzacions patronals i la col·laboració entre professionals i societats científiques, en benefici de la qualitat de l’assistència prestada al ciutadà".
 
A l’acte també hi han participat el director de Recursos Humans de l’ICS, Xavier Saballs; la directora general de La Unió, Helena Ris; el director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya, José Augusto García; i el director general d’ACES, Lluís Monset.
 
 
Més informació aquí.