Educació

Rigau destaca que el conveni de Poblet permet als joves conèixer la realitat del món professional

query_builder   2 maig 2013 16:52

event_note Nota de premsa

Rigau destaca que el conveni de Poblet permet als joves conèixer la realitat del món professional

 
  • La consellera Rigau ha signat un conveni amb el Monestir de Poblet i la Fundació Populus Alba per impulsar els cicles formatius del sector agrari de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus

 

  • Prèviament, la titular d’Ensenyament ha inaugurat l’Escola Isabel de Besora i l’Institut Roseta Mauri
 
HC Rigau signatura Poblet
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que les pràctiques en empreses o institucions serveixen  als estudiants de l'FP per conèixer la realitat professional i del món laboral.  Rigau ha fet aquestes declaracions en l'acte de signatura del conveni del Departament d'Ensenyament amb el Monestir de Santa Maria de Poblet i la Fundació Populus Alba, que té com a objectiu impulsar els cicles formatius del sector agrari que es duen a terme a l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus.
 
Amb aquest conveni els alumnes de l’Institut -que cursen els cicles formatius de grau mitjà de Jardineria i floristeria, i de Treballs forestals i de conservació del medi natural; i el de grau superior de Paisatgisme i medi rural- podran realitzar activitats formatives en uns terrenys per enjardinar pertanyents al Monestir, com per exemple, manteniment, conservació i millora de les zones verdes. Ho podran fer amb la col·laboració de personal expert del Monestir.
 
La titular d’Ensenyament ha recordat el gran actiu que és poder treballar en projectes reals com és el paisatge de Poblet i ha afegit: "si fins ara Poblet era conegut per l'arquitectura i el seu arxiu, esperem que ara també ho serà pel seu paisatge". També ha apuntat la idea que els joves que treballin a Poblet fent pràctiques sentiran "el monestir més seu".
 
A banda de la cessió d’aquest terrenys, el Monestir i la Fundació facilitaran a l’Institut l’accés a personal expert que pugui assessorar en continguts que requereixin la implementació de noves tecnologies, mètodes o continguts formatius, i que es coordinarà amb el professorat del centre educatiu. També oferiran l’equipament i les eines, així com la matèria primera i altres elements que siguin necessaris, per a la realització de les sessions formatives en els terrenys cedits.
 
El Monestir, la Fundació i l’Institut podran establir col·laboracions per donar sortida a les plantes i arbres que es produeixin als vivers del centre educatiu. Per tant, podran acordar conjuntament la seva destinació i distribució a fi que puguin ser utilitzats pel Monestir o replantats en parcs i jardins vinculats a Poblet.
 
Inauguracions de l’Escola Isabel de Besora i l’Institut Roseta Mauri
 
La titular d’Ensenyament també ha inaugurat a Reus l’Escola Isabel de Besora i l’Institut Roseta Mauri, acompanyada de l’alcalde de la localitat, Carles Pellicer. En ambdós centres la consellera Rigau ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha descobert la placa inaugural.
 
L’Escola Isabel de Besora, que va néixer el curs 2007-2008 amb dues línies de P3, una de P4 i una de P5, ha estrenat aquest curs un nou edifici situat a la zona est de la ciutat. Enguany ja compta amb alumnat de 5è i el curs vinent finalitzarà la primera promoció de l’escola. Actualment té un total de 400 alumnes i 25 mestres.
 
L’Institut Roseta Mauri es va crear el curs 2008-2009, ubicat a la part sud de la ciutat. Els tres primers cursos va estar mòduls prefabricats però aquest curs ja es troba totalment situat en el nou edifici. És un centre de tres línies d’ESO i el curs 2012-2013 ha començat un grup de 1r de batxillerat. Compta amb 400 alumnes matriculats i un claustre de 38 professors.
 
2 de maig de 2013

1  

Imatges

HC Rigau signatura Poblet

HC Rigau signatura Poblet 1837