Educació

Obertes les convocatòries dels premis adreçats als treballs de recerca de batxillerat i formació professional

query_builder   5 maig 2013 09:00

event_note Nota de premsa

Obertes les convocatòries dels premis adreçats als treballs de recerca de batxillerat i formació professional

 
  • Els alumnes de batxillerat i de formació professional ja poden presentar els seus treballs i projectes als premis de diferents entitats
 
  • L’objectiu dels premis és fomentar l’interès dels joves per la recerca en diferents àmbits, des de la sostenibilitat i l’accessibilitat fins al mobiliari del futur
 
Els alumnes de batxillerat i de formació professional ja poden presentar els seus treballs i projectes en els diferents premis que es convoquen diferents entitats i fundacions aquest curs. Les convocatòries obertes són: premis als millors Treballs de Recerca de Batxillerat en Matèria de Turisme i Hoteleria; concurs d’idees Pensar el mobiliari del futur 2013;  i Premis Accés Batxillerat 2013. A més a més, han tingut lloc les convocatòries dels Premis EduRECERCA i del Premi UPC Arquitectura, Ciència i Tecnologia Sostenible.
 
Els Premis Accés Batxillerat, organitzats per la Fundació Salas, premia els millors treballs de recerca que tractin l’accessibilitat i/o la dependència. L’objectiu d’aquest premi és promoure l’interès i la sensibilització dels joves envers aquests temes. La convocatòria romandrà oberta fins al 28 de juny.
 
Els Premis als millors Treballs de Recerca de Batxillerat en Matèria de Turisme i d’Hoteleria, organitzats per la Fundació Gaspar Espuña-CETT, tenen l’objectiu de potenciar i fomentar el desenvolupament de la investigació en l’àmbit del turisme i la hoteleria. Per això, els premis reconeixen els millors treballs de recerca relacionats amb aquests àmbits o d’altres afins com l’oci, la gastronomia, la història i la geografia. La data límit per presentar els treballs és el 10 de maig.
 
També s’ha obert la convocatòria del concurs d’idees Pensa en mobiliari del futur que organitza l’escola municipal d’Art i Disseny de la Garriga. Està destinat a alumnes de formació professional i de batxillerat, sobretot als que formen part de l’artístic. L’objectiu és fomentar la relació empresa-escola i sensibilitzar als alumnes cap a les necessitats futures de la nostra societat tant en la fabricació com en el disseny d’un moble. Es podran presentar els projectes fins al 6 de maig.
 
La Universitat Politècnica de Catalunya ha organitzat el Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicles formatius de grau superior sobre Arquitectura, Ciència i Tecnologia sostenibles. També han col·laborat l’Institut de Sostenibilitat de la UPC, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, la Càtedra UPC – Endesa Red, l’Obra Social “la Caixa” i Ciencia en Acción. Amb el premi es vol potenciar l’interès dels alumnes per la sostenibilitat i la capacitat de projectar-lo en els projectes de recerca. La convocatòria pels estudiants del cicle superior està oberta fins al 31 de maig.
 
Per últim, l’EduRECERCA està format per un conjunt de premis que organitzen diferents entitats. El Centre d’Estudis Comarcal del Baix Llobregat, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el Consell de les Dones del Baix Llobregat, el Consell Consultiu de la Gent Gran, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i InnoBaix són les entitats promotores d’aquest curs i cadascuna ha convocat un premi relacionat amb el seu propi àmbit de recerca, destinat als alumnes de batxillerat i del cicle formatiu de grau superior.
 
5 de maig de 2013